Astra 1.8 vs 2.2 különbségek?
Sziasztok!
1.8 Astrám van, 125 lovas, 2003-as
Aki ismeri mindekettőt, mennyivel erősebb a 2.2-es?
Csendesebb-e?
Az 1.8-as a legdiszkrétebb ,csendesebb motor, olyan mintha hybrid lenne.
Huh, nem ültél te még modern, hibrid, benzines autóban, ha a 17 éves Astra nagyon csendes számodra.
A 2.2 nem egy jó konstrukció, vannak vele gondok, ami miatt szopóroller lehet. Ne cseréld le rá az 1.8at, az egy jó motor.
Hát... csendes, persze, mondjuk egy Ladához vagy egy 20+ éves közepes árú autóhoz képest. Viszont nem ültél még valóban tényleg modern benzinesben, ha ez a legcsendesebb motor neked. 2015-ös, 1,4 literes Kia Cee'd a céges kocsim, amíg nem pörgeted 3000 fölé, konkrétan nem hallod. Ahogy a gördülési zajt, és a szélzajt is csak 140-150 körül kezded el hallani, addig suttoghatsz az autóban a hátul ülőhöz. És ez csak egy fapados Kia.
A kérdésedre válaszul: a 2,2-es motorral már egész szépet húz, míg az 1,8-as a tipikus "mindenre éppen elég" motor. Ennek ellenére lecserélni egy autót, amit már ismersz, tudod mik a hibái, tudod hogy tartottad karban, egy másikra amiről nem tudsz semmit / kevesebbet, csak 20 lóerő miatt nem éri meg.
Kepzeljezek el hogy egy 2018as Honda HRV 1.5 turbos benzineshez kepest 4x csendesebb es selymesebb a hangja.
1.2es Corsanal is
Bármilyen kicsi turbós motorhoz képest csendesebb lesz a hangja, mert viszonylag nagy lökettérfogatú szívó.
Ettől függetlenül nem, továbbra sem a legcsendesebb motor, mert csendesebb két közel sem csendes autónál.
Akkor az én 1997-es BMW E36-om a sorhatos 2,8-as szívó benzinmotorjával is a világ legcsendesebb autója, mert bizony csendesebb a régi 120-as Skodámnál meg a haverom 2101-es Ladájánál is. :D
Mindegy, engedjük el, nem szeretem amikor egy költséghatékony fillérb*szó szükségautót istenítenek, már megválaszoltam a második válaszban amit kérdeztél, hozzáteszem, hogy nem csendesebb a 2,2-es. Ültem már mindkettőben.
a költséghatékony fillérbszó szükségautó az a swift.
az 1.8 astra igenis a kora egyik legfinomabban járó, legcsendesebb autó.
Bizonyítsátok az ellenkezőjét.
És most mégis miert gondolod,hogy ezek után neki fog itt állni,barki is bizonygatni neked valamit....főleg miután te láthatóan eldöntötted,hogy az 1.8-as astra a legcsöndesebb és kész.És hogy miért?Mert csak.....vagy maximum azert mert te azt mondod,mindenki más meg hülye.
Már csak azt nem tudom minek jöttél akkor ide kerdezni.
nem volt az autógyártás csúcsa, te képződmény, csak azt mondtam, hogy a kategóriájában árilag az egyik legcsendesebb motor.
Mondom úgy, hogy több ,mint 50 autót próbáltam ki életemben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!