Pár év múlva szinte tényleg csak SUV-ok lesznek az utakon?
Sok tesztelő is mondja egy városi terepjáró bemutatásánál, hogy szokjunk hozzá ehhez a formához, mert manapság már ez az autó forma, ilyenek lesznek az utakon hamarosan. Mi a jó egyébként bennük? Oké, városba tényleg jó tud lenni, hogy magasan ülsz benne, és jól belátod a körülötted lévő dolgokat, de hosszabb utakon nem tudom... Az megemelt hasmagasság, meg az a nagy bitang forma csak rontja a menetdinamikát. Egy főúton lakott területen kívül enyhe kanyarban nem tudom hogy menne 90-el egy ilyen, meg hogy bírná a tempót.
Ti el tudjátok képzelni, hogy a szedánok, kombik, ferdehátúak, coupé-k stb. kikopnak előbb utóbb a piacról, vagy a gyártók is már többnyire csak SUV-okat fognak gyártani? Vagy van még nagy igény normál autókra, amik nem SUV-ok?
Nem fognak kikopni.
Egyrészt nem az az árkategória, amit mindenki meg tud fizetni, másrészt nem mindenkinek jönnek be. Eddig is uniformizálódhatott volna az autópark, mégsem történt meg - így most sem fog.
Kedves kérdező.
Jól írtad le a SUV-ok előnyeit és hátrányait, az első válaszoló pedig jól említette a divatot.
De éppen ez a lényeg, nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az ízlése és sok embernek nem tetszik ez a forma.
És amíg az autógyártók azt tapasztalják, hogy van igény más modellekre is, addig gyártani fogják őket.
Az autóknál is mindig voltak különböző divat irányzatok, amelyek előbb-utóbb változtak, és mindig is jellemző volt, hogy az aktuális divatot sem követte mindenki.
A SUV mánia is változni fog, csak ma még nem egyértelmű, hogy merre.
Annak oka van, hogy miért lett ennyire népszerű a SUV, a gyártók pedig az igényekhez is igazodnak, ha a vevők a SUV-okat keresik, azokból gyártanak többet - muszáj, mert az eladásokból élnek.
Valamerre el fog mozdulni a mostani SUV-mánia, de addig is lesznek az utakon más megjelenésű autók.
Még egy lesz! Két éve vettem hagyományos formájú 5 ajtós autót. Tehát nem SUV. Engem valahogy azok nem fognak meg. Sokat járok autópályán. Oda sem a legoptimálisabb a nagy bumszli forma.
Szóval pár év múlva nem tervezem bontóba adni a most 2 éves autómat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!