Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért füstölnek annyira a...

Miért füstölnek annyira a mozdonyok?

Figyelt kérdés

#Vonat,mozdony
2020. júl. 22. 09:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Gondolom azokra gondolsz amik itt az országban szaladgálnak. Régi, 50-60 éves szovjet dízelek. Kb ezért, semmi szűrő sincs a rendszerben.
2020. júl. 22. 09:29
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
Ugyanazért amiért minden dízelmotor füstölhet, csak épp picit nagyobbak, így a füst is nagyobb.
2020. júl. 22. 09:32
 3/17 anonim ***** válasza:
71%

Mert 60 éves szovjet diesel, több millió km-el. Kopott, elavult, gazdaságtalan, stb...

Ez van amikor 60 éves elavult technikával kell 2020-ban élni.

2020. júl. 22. 09:56
 4/17 anonim ***** válasza:
69%
Ahogy előttem is mondták mert elavult szovjet technika, akkoriban nem számított sem a fogyasztás sem a füst csak a lóerő.
2020. júl. 22. 11:34
 5/17 anonim ***** válasza:
26%

Azért mert a szenet amit belelapátolnak, az elég a kazánban...

Durván meg van pakolva, persze hogy van füstje. Alul meg gőze. :)

2020. júl. 22. 11:42
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszön az értelmes válaszokat,és meg is értettem.
2020. júl. 22. 11:45
 7/17 anonim ***** válasza:
18%
Azért amiért a Trabi is füstöl mint az állat. Mert kókányolt keleti sz@rok
2020. júl. 22. 11:46
 8/17 anonim ***** válasza:
49%

Amúgy egy szűretlen nagyszemcsés füsttől kevésbé döglesz meg, mint egy agyonszűrt mikroszkópikus részecskékkel telelévő gáztől.

Amig a látható füst fennakad az orrszőrödön is kb, addig a modernekből kiköhögött mikroszkópikust belélegzed, és megy egyből a véráramba. Csakmondom.

2020. júl. 22. 11:53
 9/17 anonim ***** válasza:
40%
Amit a #8 as ír,lehet van valami igaza tényleg.
2020. júl. 22. 11:59
 10/17 anonim ***** válasza:
21%

Azért a szovjet technika védelmében had jegyezzem meg, hogy a pár generációval újabb Talent motorvonatok ugyanúgy füstölnek, és nem csak Magyarországon van ez így, csak mivel nem húznak akkora terhet, relatíve kevesebbszer kapnak padlógázt, így nem annyira látszik :) Egész egyszerűen (bár nem vagyok benne teljesen otthon) nincs olyan szigorú szabályozás a károsanyag kibocsátásra a vasúti és a vízi közlekedésben (sőt, szerintem kb. semmit nem írnak elő, mert a legtöbb vonal úgyis villamosított), ezért úgy füstölhetnek, amit nem szégyellnek.

[link]

2020. júl. 22. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!