Egy I-II gen. Suzuki Swiftnek tényleg 800.000-1.000.000 Ft az éves fenntartása?
Ez nagyban függ a használat módjától
Egy suzuki esteén az üzemeltetési költségek kb 80%-át az üzemanyag költség adja.
Pl: ha egy átlagos középkorú emberke vesz suzukit akkor megy vele kb évi 10-12 ezer kilómétert(szorozd be mennyi ez forinntban)+ van a kötelező biztositás, ami kb évi 30 ezerből kijön+ vana gépjárműadó kb 10-15 ezer évente.
Alap karbantartásokra mint olajcsere meg hasonlók kell kb évi 30 ezer, érdemes bekalkulálni rendkivűli szervizköltséget is, kb évi 50 ezer(de ez simán lehet 0 forint is)
kétévente müszaki vizsga 25 ezer
kb 5 évente új gumik 50 ezer
ezeket átlgolva add össze
kiegészítés....
Ha évi 1 millióba kerülne egy öreg suzuki fentartása, már réges rég eltüntek volna az utakról
Amugy még ma is a legolcsóbban fenttartható autó(bár lassan azért kikopnak a koruk miatt)
szerintem évi 12000km futás esetén kb bő 400 ezernél nem kerül többe a fenttartása
Kizárt. Swiftem van, kb. ennyi km-t megyek én is, és ha nagyon vastagon fogna a tollam, akkor az üzemanyagon és a biztosításon kívül évi 100 ezres átlag szervizköltséggel számolva biztos nincs ennyi.
Az hihetőbb, hogy lehet olyen év, amikor az olajcserén kívül még a fékek, lengéscsillapítók, szilentek, gyertyák, szíjak is cserélve vannak, és új gumik is kellenek, de még így sincs 1 milla, és 10 évente egyszer van ilyen, hogy egyszerre kell mindent cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!