Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent az alábbi " záradék "?

Mit jelent az alábbi " záradék "?

Figyelt kérdés

Első autóm megvásárlása előtt állok, így ügyfélkapun lekértem az autó adatait. A következőn akadt meg a szemem:

Záradékok

048 Egyéb záradék: Környezetvédelmi oszt helyesen :04 (Hatósági tévedés).

Valaki aki jártas benne, megtudná nekem mondani, hogy ez mit jelent? Köszönöm.

2020. júl. 18. 11:32
 1/6 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem ehhez nem kell jártasság.

Szimplán annyit jelent, hogy az autó átesett egy természetvédelmi hatósági ellenőrzésen melyet a természetvédelmi hatóság javaslatára kivontak a forgalomból azzal az indokkal, hogy az autó műszaki állapota nem felel meg a természeti előírásoknak. Azonban az autó tulajdonosa nem hagyta annyiban, jogi lépéseket tett melyben kiderült, hogy hatósági tévedés történt így újra forgalomba állt.

Ennyi.

2020. júl. 18. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg arról van szó, hogy a forgalmiban rosszul volt benne, hogy Euro 3-as vagy Euro 4-es a kocsi. Ezt korrigálták.

Fórumon már más is járt így. Euro 3-at jegyeztek be aztán a tulaj szólt, hogy ez már euro 4-es,

2020. júl. 18. 12:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2020. júl. 18. 12:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg eredetileg is 4-es kategóriába tartozik az autó, csak a forgalombahelyezéskor tévedésből 3-at írtak bele.

Aztán amikor pár éve volt a szmogriadó, akkor a 4 alattiak nem mehettek be Pestre. Valószínűleg a tulaj ekkor kért felülvizsgálatot, hogy tudja használni az autóját.

2020. júl. 18. 14:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

1-es, te mit szívtál?

"Természetvédelmi hatósági ellenőrzés" :D

2020. júl. 18. 15:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Akkor átiratásnál nem lehet problémám ugye?
2020. júl. 18. 17:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!