Mit jelent az alábbi " záradék "?
Első autóm megvásárlása előtt állok, így ügyfélkapun lekértem az autó adatait. A következőn akadt meg a szemem:
Záradékok
048 Egyéb záradék: Környezetvédelmi oszt helyesen :04 (Hatósági tévedés).
Valaki aki jártas benne, megtudná nekem mondani, hogy ez mit jelent? Köszönöm.
Szerintem ehhez nem kell jártasság.
Szimplán annyit jelent, hogy az autó átesett egy természetvédelmi hatósági ellenőrzésen melyet a természetvédelmi hatóság javaslatára kivontak a forgalomból azzal az indokkal, hogy az autó műszaki állapota nem felel meg a természeti előírásoknak. Azonban az autó tulajdonosa nem hagyta annyiban, jogi lépéseket tett melyben kiderült, hogy hatósági tévedés történt így újra forgalomba állt.
Ennyi.
Szerintem meg arról van szó, hogy a forgalmiban rosszul volt benne, hogy Euro 3-as vagy Euro 4-es a kocsi. Ezt korrigálták.
Fórumon már más is járt így. Euro 3-at jegyeztek be aztán a tulaj szólt, hogy ez már euro 4-es,
Valószínűleg eredetileg is 4-es kategóriába tartozik az autó, csak a forgalombahelyezéskor tévedésből 3-at írtak bele.
Aztán amikor pár éve volt a szmogriadó, akkor a 4 alattiak nem mehettek be Pestre. Valószínűleg a tulaj ekkor kért felülvizsgálatot, hogy tudja használni az autóját.
1-es, te mit szívtál?
"Természetvédelmi hatósági ellenőrzés" :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!