Kézifékes elindulást nektek sem tanította az oktató?
Van néhány bizonytalansági pont a vezetésemben, amiért úgy érzem nem az én hibám, hogy nem tudom, nem tanították.
Kézifékes elindulás
Haladás lejtőn
Autópályán való vezetés
Esti vezetés
Újabban ez sztenderd, hogy lecsalják ezeket a részeket az oktatók? Megvan a jogsim, de ahhoz nem volt szükség ezekre a skillekre. Mit javasoltok, hogyan tudnám ezeket gyakorolni?
Nekem még rutin pályán vizsgafeladat is volt. Úgyhogy nem csak hogy tanította, hanem rengetegszer gyakoroltuk is. Késűbb a forgalmi vizsgán is több olyan útvonal volt, ahol aktívan használni is kellett ezt a technikát, mivel hegy tövében lévő városban lakom, sok a meredek hegyi utca.
Autópályán való vezetést nem tanították, mert 100 km-es körzetben nem volt akkor még autópálya.
Esti vezetés szintén nem volt.
Én meg a #15 vagyok. Nem rajtam múlott és nem volt választási lehetőségem. Le kellett vizsgázni rutinból, utána mehettem csak forgalomba. Illetve annyi volt "nem hivatalosan" hogy hazavihettem magamat a tanulóautóval, mert néhány utcányira laktam a tanpályától. De a forgalmi vizsga útvonalait csak sikeres rutinvizsga után jártuk be.
Igen, már jó pár éve (talán van már 8-10 is), megváltoztatták ezt a rendszert, már nincs rutin vizsga. Így nem csoda, hogy itt a nem túl régi jogosítvánnyal rendelkezők nem voltak soha rutinpályán. Amit személy szerint nem tartok jó dolognak.
A kézifékes indulás a kuplung csúsztatásán alapul.
Berakod sebességi fokozatba, majd a szokásos indulásnál nagyobb gázt adsz, miközben felengeded "valameddig" a kuplungot érzésből, hogy már indulni akarjon az autó és ekkor kiengeded a kéziféket, majd teljesen kiengeded a kuplungot és még adsz egy kis gázt.
Ez kb 2 másodperc történése.
Nehéz ezt leírni, inkább gyakorold. Ha nem sikerül nem történik nagy baj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!