Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kézifékes elindulást nektek...

Kézifékes elindulást nektek sem tanította az oktató?

Figyelt kérdés

Van néhány bizonytalansági pont a vezetésemben, amiért úgy érzem nem az én hibám, hogy nem tudom, nem tanították.

Kézifékes elindulás

Haladás lejtőn

Autópályán való vezetés

Esti vezetés

Újabban ez sztenderd, hogy lecsalják ezeket a részeket az oktatók? Megvan a jogsim, de ahhoz nem volt szükség ezekre a skillekre. Mit javasoltok, hogyan tudnám ezeket gyakorolni?

2020. júl. 17. 19:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
9) En se orulok neki, hogy nem tanitottak, de mit tudok ezzel kezdeni? Megtanulom magamtol, vagy ha nem megybkesobb sem keresek egyberre specializalt oktatot. :)
2020. júl. 17. 22:41
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Engem sem tanított meg rá, de szerintem nem is kell. Felesleges. Tanuld meg kezelni a kuplungot és gázt indulásnál.
2020. júl. 18. 00:56
 13/19 A kérdező kommentje:
Dombon felfelé jol jon. Eddig csak laposbterepen kozlekedtem.
2020. júl. 18. 01:06
 14/19 anonim ***** válasza:
Aki azt írja, hogy felesleges a kézifékes indulás, az valószínűleg még életében nem indult el komolyabb emelkedőn.
2020. júl. 18. 07:51
 15/19 anonim ***** válasza:

Nekem még rutin pályán vizsgafeladat is volt. Úgyhogy nem csak hogy tanította, hanem rengetegszer gyakoroltuk is. Késűbb a forgalmi vizsgán is több olyan útvonal volt, ahol aktívan használni is kellett ezt a technikát, mivel hegy tövében lévő városban lakom, sok a meredek hegyi utca.

Autópályán való vezetést nem tanították, mert 100 km-es körzetben nem volt akkor még autópálya.

Esti vezetés szintén nem volt.

2020. júl. 18. 12:40
 16/19 A kérdező kommentje:
Ma mar sajnos csak annyi a rutinoalya, hogy megtanitjak a parkolast, elindulast, kotelezo megfordulasokat. Ha az megy, mentek a forgalomba. De en ilyet is hallottam, hogy van aki a forgalomban kezd!
2020. júl. 18. 14:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Én nem voltam rutinpályán soha, egyből vitt forgalomba. Sokszor kellett dombon felfelé elindulni, de ha én egy benzines autón meg tudom csinálni kézifék nélkül, akkor bárki. #12 voltam
2020. júl. 18. 15:19
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Én meg a #15 vagyok. Nem rajtam múlott és nem volt választási lehetőségem. Le kellett vizsgázni rutinból, utána mehettem csak forgalomba. Illetve annyi volt "nem hivatalosan" hogy hazavihettem magamat a tanulóautóval, mert néhány utcányira laktam a tanpályától. De a forgalmi vizsga útvonalait csak sikeres rutinvizsga után jártuk be.

Igen, már jó pár éve (talán van már 8-10 is), megváltoztatták ezt a rendszert, már nincs rutin vizsga. Így nem csoda, hogy itt a nem túl régi jogosítvánnyal rendelkezők nem voltak soha rutinpályán. Amit személy szerint nem tartok jó dolognak.

2020. júl. 18. 18:10
 19/19 anonim válasza:

A kézifékes indulás a kuplung csúsztatásán alapul.

Berakod sebességi fokozatba, majd a szokásos indulásnál nagyobb gázt adsz, miközben felengeded "valameddig" a kuplungot érzésből, hogy már indulni akarjon az autó és ekkor kiengeded a kéziféket, majd teljesen kiengeded a kuplungot és még adsz egy kis gázt.

Ez kb 2 másodperc történése.

Nehéz ezt leírni, inkább gyakorold. Ha nem sikerül nem történik nagy baj.

2020. aug. 9. 12:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!