Kinek hogy volt a gyakorlati oktatása?
Mennyi időt mentél tanpályán?
Mikor mentél forgalomba először?
Mennyire bénáztál az elején (pl fordulásnál a dolgok sorrendje, váltás, stb), tehát maguk a manőverek mikor váltak magabiztossá?
Hány órát vettél a sikeres vizsgáig?
Elégedett voltál összességében az oktatás minőségével a fenti kérdések fényében?
Nekem a tanpálya egy parkoló volt. Ott tanultam meg elindulni, váltani, indexelni és kanyarodni illetve megállni.
A "tanpályán" mentem kb 40 percet és mentünk is a forgalomba.
Nálam az ívek felmérése volt a probléma. Pl jobbra nagyobb ívben kanyarodtam, mint amekkorán szoktak.
Manőverekkel nem volt gondom.
Nekem 40 órából lett meg, vár volt egy 2 hónapos kihagyás a korona miatt.
Teljesen elégedett vagyok az egésszel. Csak a kiesett 2 hónap zavar, de már megvan a jogsi.
Én is egy félreeső parkolóban tanultam meg az alapokat. Hozzáteszem teljesen 0 ról indultam.
Az óra 2. felében már kimerészkedtünk a forgalomba. Utána mindig ott gyakoroltunk a forgalomban mivel anbak az autóssulinak nincs pályája ahova én járok.
Az oktatóm viszont 3 suliban oktat. Volt hogy kimentünk az irodába és ott mehettem 1 kört a pályán. Sokáig a váltással volt gondom. Rossz sebességbe tettem ezért sokszor lefulladtam. Volt, hogy a rükvercet is csak úgy tudtam kapcsolni, hogy néztem a váltót. Mára ez elmúlt.
Nagyon sokat bénáztam, de kiderült, hogy ezek tipikus baromságok amiket kb. minden 2. tanuló elkövet.
A kanyarok ívével néha nekem is bajom van. Sok órát vettem, augusztus 4 én vizsgázom majd. Meglátjuk mi lesz.
Jó lenne ha sikerülne, mert apukám beteg, eddig ő vezetett, de nincs túl jól így szeretném már átvenni tőle a kormányt.
Teljesen oktató függő, ezért a többiek válaszából nem fogod tudni, hogy neked milyen is lesz az első órád...
Vannak oktatók, akik azonnal közúton kezdik a tanítást, persze ott, ahol nincs nagy forgalom, és vannak oktatók, akik még mindig rutinpályára mennek az alapokat gyakorolni.
A végső cél a lényeg az odáig vezető út az oktatóra van bízva, de ha a sokadik gyakorláson is még a rutinpályán van a tanuló, az már gyanús.... annak örülj, ha rögtön közúton kezdtek.
Köszi a válaszokat.
Akkor nem gáz ezek szerint, hogy kèt alkalom (mmint 2x50 perc) után még gyakorlatilag forgalommentes helyen megyek ugye?:D A kocsit, ha lassan megy, kb tudom kezelni, tehát a váltással, parkolással, elindulással nincs bajom, csak néha nagyobb sebességnél, meg ha rég kaptam instrukciót, akkor rám tör, h "Úristen de gyorsan megyek, mi lesz most, itt autók vannak meg emberek" (népligeti parkról van szó), és akkor kicsit leblokkolok, úgy érzem, nem vagyok ura a helyzetnek, és ha nincs az oktató aki mondja, h nyugi, semmi gáz, váltsak lassabbra, ha úgy érzem, akkor kuplunk-fékkel kiállok a szélére és kezdem nulláról egyesben az indulást.
Kicsit bénának érzem magam, meg a városban még nem is nagyon voltunk (csak egy kb 500 m-es utat tettem meg a benzinkút meg a park között, de azt már a legeslegelején is), így kellett a bátorítás, meg hogy lássam, hogy más se profin kezdte:)
Nyugi menni fog! Én nagyon élveztem az első alkalmat is pedig irtó béna voltam és jogosan ki is kaptam. Nem érdekelt dolgozott a de ja vu.
Meg mint írtam fenn a szüleimért teszem.
Értük semennyi óra nem sok és nem érdekel mennyibe kerül.
A lényeg, hogy biztonságban érezzék magukat amikor vezetek.
Ha ehhez 100 óra kell, akkor annyi.
Én kb 14 órát voltam tanpályán. Másodjára mentem át 55 órával, kevesebb mint egy hónapja. Nagyon ritkán jártam vezetni, volt hogy 1-1 hónap kimaradt, és így elcsúszott.
Oktató mellett semmi önbizalmam nem volt a vezetéshez, viszont amióta apával vezetek alig várom hogy hazajöjjön hétvégente és menjünk vezetni.
Én a héten vizsgáztam.
Kérdezték vezettem e már.Mondtam nem .Kivitt egy nagyon kisforgalmú útra és atültem.Onnan kezdődött minden kb 4orán át mentünk arra,alapokat átvettük utána be a városba fokozatosan egyre jobb szitukba.
10.óraig ment a bénázas 😁utána egyre jobb lett végül 40órával meglett elsőre 4 hibavonallal.
Én megvoltam elégedve oktatóm előbb akart vinni vizsgára de covid is közbe jött.. így inkább én akartam plusz órát biztosra menni.
Nekem 88 óra volt cakkumpakk. 2 vizsgával. Kb 10 órát gyakorolgattunk a rutin pályán, meg újra is kezdtem. Voltak bénázások szép számmal, most is remegek, ha kocsiba ülök, de remelem ez javulni fog.
Oktatas minosege: kritikan aluli, velejeig romlott es korrupt ez a rendszer sajnos. Oktato is a legminimalisabb tudast adta at. Sok a hianyossag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!