Egy kb 1,6-1,8 milliós használtautó vásárlásakor mennyivel érdemes számolni különböző extra kiadásokra?
...papírmunka, cserélendő alkatrészek, ilyen-olyan díjak, stb. Ami alapesetben kelleni szokott ilyenkor.
2-es Focus-t nézegetek.
Én is azt mondanám, hogy 200-500 ezer Ft között.
Én pont 1,8-ért vettem Skoda Octaviát. Amit cseréltetni kellett az a kuplung, mert már nagyon magasan fogott, vezérlés, féktárcsa, fékbetét, olaj plusz szűrők. Olyan 300 körül volt alkatrésszel munkadíjjal. De mondjuk 5 éve hibátlan is.
Kötelező dolgokat cserélem mindig.
Egész kis odafigyeléssel elég jól meg lehet határozni mennyit kell majd ráfordítani.
A vezérlés, olaj, szűrők stb cseréje alap. Ennek költségét pontosan meg tudod határozni. Ahogy a fékek, kuplung, gumik stb állapota sem érhet meglepetésként.
Szóval a nyilvánvalón felül 1-200.000 Ft-nál több meglepetésre nem nagyon kell számítani, ha ellő körültekintéssel vásárolsz
#2: a 2-500-ba nem számoltam esztétikai dolgokat.
Ezeket kell átnézni/cserélni:
Vezérlés, vízpumpa
Fékfolyadék, motorolaj, szervóolaj, váltóolaj (ha van), hűtőfolyadék
Légszűrő, pollenszűrő (ha van), üzemanyagszűrő, szervószűrő (ha van)
Fékbetét, féktárcsa
Lengéscsillapító, ennek porvédője és perselye, lengőkarok betétjei, rugók
Ezek közül lesz olyan, ami még jó és nem cseréled, de pl. a vezérlés önmagában egy százas, motorolaj is nagyon drága
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!