Miért nem írják rám az autót 18 év alatt?
A 18 év alatti személynek (bizonyos esetektől eltekintve) nincs szerződéskötési jogképessége, jognyilatkozatot egy gépjármű adás-vétele tárgyában nem tehet.
Ahhoz, hogy az adás-vételi szerződés érvényes legyen, szükséges a törvényes képviselőjének a beleegyezése is.
17 és fél éves voltam amikor megkaptam a kocsim!
Az adás-vételi szerződést én írtam alá és mindenhol csak ez én nevem szerepelt! Egyetlen probléma az okmányirodában volt nálam is! Ahhoz,h ténylegesen az én nevemen legyen az autó egyik szülő aláírása kellett! Anyu az okmányirodában aláírt egy elismervényt,h beleegyezik a nevemre íratásba és készen is voltunk! sztem nálad is csak ennyit kellene tenni!
az üzemeltető 18 év alatt csak szülő lehet. és ha van akkor mind a 2 szülőnek alákell írnia a beleegyezést. és a felelőség az övőké ha bármilyen balesetet elkövetsz mert nem vagy még 18. de amint 18 leszel az üzemeltetője Te lehetsz és a felelősség is a tied.
én ezt onnan tudom mert a testvérem most vett kocsit és 17 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!