Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik ha véletlenül...

Mi történik ha véletlenül Diesel-es olajat tettem a benzines autómba?

Figyelt kérdés

#benzin #Shell #Dirsell
2020. júl. 13. 05:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
Ha a motorolaj egyébként megfelel az autódnak, azaz a minősítései a kéizkönyvben előírtaknak megfelelnek, akkor nem számít, hogy egyébként a gyártó dízel vagy benzin üzemű motorhoz ajánlja.
2020. júl. 13. 11:44
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Nem biztos, hogy lapít, csak nincs folyamatosan internet előtt.

Amúgy én is félreértettem. (Nem értem mért kellett ezért lepontozni.) Nekem a dízel olaj alapvetően azt az olajat jelenti amivel a dízelmotor üzemel, azaz a gázolajat. Nem volt teljesen egyértelmű a megfogalmazás. Dízelbe való motorolaj, már evidens lett volna.

A viszkozitás az egyik és nem is a legfontosabb paraméter. Azt nézném meg, hogy a flakonon milyen szabványok vannak felsorolva, mit teljesít az adott olaj. Ezt vetném össze a benzines autó gyártóművi követelményeivel. Ha annak megfelel, akkor semmi gond. Ha nem, akkor csere lehetőleg minél előbb. Pár km alatt nem fog semmi történni, de jobb minél előbb lecserélni.

2020. júl. 13. 12:51
 13/15 A kérdező kommentje:

Bocsika hogy nem tudok napi 24 órán át a gép előtt ülni (ez neked szólt gyökér 10 es)

egyébként nem értem mi a kérdéssel a probléma kedves válaszolók (többiek)

Diesel es olajat tettem a BENZINES autómba

az olaj volt diesel-es bocsi aki nem értette

2020. júl. 20. 22:02
 14/15 A kérdező kommentje:
diesel motorolajat
2020. júl. 20. 22:04
 15/15 anonim ***** válasza:
84%

"Bocsika hogy nem tudok napi 24 órán át a gép előtt ülni"

Egy hete ide sem szagoltál. A válaszokat sem olvastad el? Akkor minek kérdezel?

Egyébként meg mindig nem tudjuk, miért baj az, ha a hátsó ülésre teszel egy kanna olajat. Vagy a csomagtartóba tetted?

2020. júl. 21. 04:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!