Lehet hátsókerekessé építeni egy mk1 audi tt-t vagy toyota celicat t23-at?
Szimpla kiváncsiságból kérdezem hogy lehetséges e áttépíteni, ha lehet akkor milyen összegekből? És a papírozás?
Nincs tervben, de biztos sokak fejében is megfordult már.
Lehetni lehet.
Más kérdés, hogyan.
TT-ből volt quattro. Ott viszonylag könnyen "le lehet kötni" az elsőhajtást. Más kérdés, hogy papírozni nem valószínű, hogy sikerülni fog. Alapvetően elutasítanak mindent, ami visszafelé "fejleszti" az autót és ez szerintem simán az a kategória. Celica-nal nem tudom.
Szinte mindent lehet, csak pénz, idő és mesterember kérdése.
Szerencsére a papírozás és a józan ész, korlátok közé szorítja ezeket az álmokat.
Ahogy az előttem lévő írja, mindent lehet csak pénz kérdése.
Akár sugárhajtásúvá is át lehet alakítani.
A T23-as Celica nem létezett összkerekesként, így azt nem lehet megoldani. (itt értsd a reálisant)
A TT quatro hajtását könnyen le lehet kötni, egy csatlakozót kell kihúzni hátul. Egy baja van, akkor elsőkerekes lesz...Nem tudom, hogy lehet-e hátsókerék hajtásra megcsinálni, alighanem a Haldex kuplungot cserélni kell...macerás lehet, de talán megoldható. (szerintem nem éri meg)
#6: Mihez képest.
Ott van a hajtott hátsó híd az autóban...
Próbálj meg egy elsőkerekes önhordó karosszériába egy hajtott hátsó hidat belerakni hajtáslánccal. Ez a legnehezebb része.
Őszintén szólva nem néztem meg, hogy Haldex vagy quattro volt. De lehegeszteni/lekötni vagy bárhogy áttákolni a váltót vagy a diffit valahogy százszor egyszerűbb, mint egy hajtott hátsó hidat beépíteni egy olyan kasztniba, amiben ez nem létezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!