Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biztonsági öv csipogójának...

Biztonsági öv csipogójának kiiktatása?

Figyelt kérdés

Abból a zárszerkezetből, ahová bedugom az öv csatját, kijön egy vezeték. Ez kell ahhoz, hogy a kocsi tudja, hogy be van-e kapcsolva az öv. Ha ezt elvágom, és az elmenő rész két vezetékét összesodrom, akkor kiiktattam a csipogót? Vagy pont hogy megszakítani kell a kettő csatlakozását, nem összekötni? Vagy esetleg több vezeték van ebben, nem csak kettő?

A lényeg az lenne, hogy a kocsi folyamatosan azt érzékelje, hogy be van kapcsolva az öv. (Doblo.) Egyszer már márkaszervizbe is elvittem, hogy megszüntessék ezt a hangot, de nem sikerült nekik.

(Menet közben mindig bekapcsolom amúgy, de rohadt idegesítő, hogy ha az utcáról beállok a garázsba, akkor is fülrepesztő hangon és folyamatosan sipákol.)

2020. júl. 5. 16:23
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Sok autónál működik ez a kapcsolgatás, de a gyártó szerint az enyémnél csak szervizben lehet megszüntetni.

Mondjuk, megpróbálni meg lehet, az ingyen van.

"frontális karambolnál ne repülj át a másik kocsiba"

Ha nem csipog ez a vacak, akkor átrepülök egy másik kocsiba? Átgondoltad te ezt, mielőtt leírtad?

2020. júl. 7. 06:05
 22/24 anonim ***** válasza:
53%

Átgondoltam.

Bekapcsoltad->Nem csipog->Nem fogsz kirepülni a kocsiból nagyobb sebességnél

2020. júl. 7. 06:40
 23/24 A kérdező kommentje:

Na, ezt írtam én is már párszor.

Bekapcsolom, nem csipog, mert megszüntettem a csipogást, és nem fogok kirepülni a kocsiból nagy sebességnél.

De ezen kívül a garázsba beállásnál nem kapcsolom be, akkor se csipog, és akkor se repülök ki a kocsiból.

Nem a csipogás hiányától repül ki senki.

2020. júl. 7. 07:03
 24/24 anonim ***** válasza:

Én értem, a bekapcsolást csak nagy sebességre értettem, hogy akkor ajánlott bekapcsolni.

Garázsba beálláskor meg, hát szerintem azon a pár méteren annyira nem zavaró, bár némelyik autó egy idő után magától lefékez de szerintem ekkora távolság alatt még nem.

2020. júl. 7. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!