Biztonsági öv csipogójának kiiktatása?
Abból a zárszerkezetből, ahová bedugom az öv csatját, kijön egy vezeték. Ez kell ahhoz, hogy a kocsi tudja, hogy be van-e kapcsolva az öv. Ha ezt elvágom, és az elmenő rész két vezetékét összesodrom, akkor kiiktattam a csipogót? Vagy pont hogy megszakítani kell a kettő csatlakozását, nem összekötni? Vagy esetleg több vezeték van ebben, nem csak kettő?
A lényeg az lenne, hogy a kocsi folyamatosan azt érzékelje, hogy be van kapcsolva az öv. (Doblo.) Egyszer már márkaszervizbe is elvittem, hogy megszüntessék ezt a hangot, de nem sikerült nekik.
(Menet közben mindig bekapcsolom amúgy, de rohadt idegesítő, hogy ha az utcáról beállok a garázsba, akkor is fülrepesztő hangon és folyamatosan sipákol.)
1. De pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen kapcsolgatni, amikor csak beállok a garázsba. Ennyi erővel a biztonsági övet is bekapcsolom.
2. Állítólag nem szabad levenni, mert ezt érzékeli a rendszer, és megzavarja a légzsákokat. Nem tudom, igaz-e. Ezért szeretném inkább, ha folyamatosan bekapcsolt övet érzékelne.
3. Írtam, hogy mi bajom vele.
Nem tudom a Doblo-nál így van-e. De igen, vannak olyan autók, amikben a légzsák nem nyílik azon az oldalon, ahol nem érzékel utast az autó.
Egyébként meg ebben nincs ilyen időzítő? Nekem addig nem sípol amíg lépésben manőverezek
Hát csigalépésnél még ez se sípol. De ha olyan lassú andalgás tempójában megyek, talán 2-3 km/h, akkor már bekapcsol, és vonyít folyamatosan.
A céges VW ilyen szempontból sokkal különb, az csak 10-15 km/h táján kapcsol be, és viszonylag halkan, meg nem is folyamatosan csipog. Ha a Doblo is így csipogna, elviselhető lenne arra a pár másodpercre.
Nem lenne egyszerűbb bekapcsolni az övet, mint a vezeték elvágásán agyalni?
Pláne, ha valóban nem tudták ezt megoldani a szakszervizben.
1 másodperc, vagy 2 az öv becsatolása?
A márka szervíz biztosan nem fogja megoldani neked (hacsak nem fű alatt).
Ez egy biztonsági opció amit kötelező beépíteni, és okkal nem lehet kikapcsolni. A márkaszervíz pedig eleve csak a gyártó utasítása szerint cselekedhet. Ha mégis megcsinálnák neked, azzal ők is megüthetik a bokájukat.
Amúgy pedig általában ezek teljesen egyszerű szerkezetek szoktak lenni. Pár mérés után pillanatok alatt rá lehet jönni mi a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!