Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biztonsági öv csipogójának...

Biztonsági öv csipogójának kiiktatása?

Figyelt kérdés

Abból a zárszerkezetből, ahová bedugom az öv csatját, kijön egy vezeték. Ez kell ahhoz, hogy a kocsi tudja, hogy be van-e kapcsolva az öv. Ha ezt elvágom, és az elmenő rész két vezetékét összesodrom, akkor kiiktattam a csipogót? Vagy pont hogy megszakítani kell a kettő csatlakozását, nem összekötni? Vagy esetleg több vezeték van ebben, nem csak kettő?

A lényeg az lenne, hogy a kocsi folyamatosan azt érzékelje, hogy be van kapcsolva az öv. (Doblo.) Egyszer már márkaszervizbe is elvittem, hogy megszüntessék ezt a hangot, de nem sikerült nekik.

(Menet közben mindig bekapcsolom amúgy, de rohadt idegesítő, hogy ha az utcáról beállok a garázsba, akkor is fülrepesztő hangon és folyamatosan sipákol.)

2020. júl. 5. 16:23
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

8: A kocsi gyártó által kiadott könyvében az áll, hogy márkaszervizben meg lehet szüntetni a csipogást. Meg is próbálták, csak balfékek voltak valószínűleg. Ez nem egy kötelező dolog, csak az autógyárak szórakoznak vele. Vannak vásárlóbarát márkák (pl. Ford) ahol a tulajdonos meg tudja csinálni a kikapcsolást.

9: Mint írtam már előzőleg is, az lenne a lényeg, hogy ne kelljen bekötni magam feleslegesen.

10: Szerinted mekkora koccanás lehet a garázsig vezető 25 m-en, 5 km/h sebességnél? Nem kellene itt osztanod az észt, nagy szükséged lenne rá magadnak is.

2020. júl. 6. 05:07
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát a legtöbb kocsinál eleve nagyobb sebességnél, 5-10 km/óránál kezd el csipogni, de szerintem az a 25 méter annyira nem lehet zavaró, fél perc.
2020. júl. 6. 08:43
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Márkaszervizben azért nem kötötték ki, mert ha azmiatt nem kötöd be magad hogy nem jelez és emiatt meghalsz egy balesetben, akkor ők is bűnrészesek lesznek. Ezért nem csinálták meg, csak nem merték ezt elmondani.
2020. júl. 6. 08:44
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem fizetnék azért egy márkaszerivzben akár több tízezret, mert nem bírok ki 25 métert így megtenni.
2020. júl. 6. 08:48
 15/24 A kérdező kommentje:

Mert még nem hallottad ezt a kocsit...

Mint írtam, más kocsikban nem ilyen rettenetes.

A szervizben próbálkoztak, csak nem sikerült. Ez nem biztonságtechnikai dolog, csak a sofőr idegesítésére való, hogy mégis kapcsolja be. Ha valaki nem kapcsolja be, és azért karambolozik, mert ez a visítás kötötte le a figyelmét, akkor meg azért lennének bűnrészesek, nem? De nincs ilyen, ez a gyártó információja alapján megszüntethető, mint szintén írtam. Más autótípusoknál a sofőr maga ki tudja kapcsolni kóddal.

2020. júl. 6. 16:24
 16/24 anonim ***** válasza:
81%
De őszintén, azon a 25 méteren annyira rettenetes elviselni? Ha minden csippanás mellett még pofán is vágna, azt mondanám iktasd ki, de így....
2020. júl. 6. 17:09
 17/24 anonim ***** válasza:
77%
Ha annyira zavar a csipogás akkor szereltess motoros nyitót a kapura és nem kell kiszállnod kétszer, te szegény.
2020. júl. 6. 20:40
 18/24 anonim ***** válasza:
50%
Úgy veszem észre, itt nem a csipogással van a gond, hanem a kérdező ingerlékenységével. Egyik ismerősömet is ingerli minden kicsi, hasonló dolog, de ez különösképp nem jó egy sofőrnek, az utakon türelmesnek kell lenni.
2020. júl. 6. 20:45
 19/24 anonim ***** válasza:

"Mert még nem hallottad ezt a kocsit...Mint írtam, más kocsikban nem ilyen rettenetes"

Miért, talán kisgrófót játszik az a kocsi mikor jelez, hogy annyira rettenetes?

"Ez nem biztonságtechnikai dolog, csak a sofőr idegesítésére való"

Ja, nagyon valószínű, korántsem azért, hogy frontális karambolnál ne repülj át a másik kocsiba, megölve annak az utasát.

2020. júl. 6. 20:48
 20/24 anonim ***** válasza:

Csináld meg ezt, hátha a tiédnél is működik: [link]

Ha neked megér az a pár méter ennyi szórakozást, akkor nekem is.

2020. júl. 6. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!