Biztonsági öv csipogójának kiiktatása?
Abból a zárszerkezetből, ahová bedugom az öv csatját, kijön egy vezeték. Ez kell ahhoz, hogy a kocsi tudja, hogy be van-e kapcsolva az öv. Ha ezt elvágom, és az elmenő rész két vezetékét összesodrom, akkor kiiktattam a csipogót? Vagy pont hogy megszakítani kell a kettő csatlakozását, nem összekötni? Vagy esetleg több vezeték van ebben, nem csak kettő?
A lényeg az lenne, hogy a kocsi folyamatosan azt érzékelje, hogy be van kapcsolva az öv. (Doblo.) Egyszer már márkaszervizbe is elvittem, hogy megszüntessék ezt a hangot, de nem sikerült nekik.
(Menet közben mindig bekapcsolom amúgy, de rohadt idegesítő, hogy ha az utcáról beállok a garázsba, akkor is fülrepesztő hangon és folyamatosan sipákol.)
8: A kocsi gyártó által kiadott könyvében az áll, hogy márkaszervizben meg lehet szüntetni a csipogást. Meg is próbálták, csak balfékek voltak valószínűleg. Ez nem egy kötelező dolog, csak az autógyárak szórakoznak vele. Vannak vásárlóbarát márkák (pl. Ford) ahol a tulajdonos meg tudja csinálni a kikapcsolást.
9: Mint írtam már előzőleg is, az lenne a lényeg, hogy ne kelljen bekötni magam feleslegesen.
10: Szerinted mekkora koccanás lehet a garázsig vezető 25 m-en, 5 km/h sebességnél? Nem kellene itt osztanod az észt, nagy szükséged lenne rá magadnak is.
Mert még nem hallottad ezt a kocsit...
Mint írtam, más kocsikban nem ilyen rettenetes.
A szervizben próbálkoztak, csak nem sikerült. Ez nem biztonságtechnikai dolog, csak a sofőr idegesítésére való, hogy mégis kapcsolja be. Ha valaki nem kapcsolja be, és azért karambolozik, mert ez a visítás kötötte le a figyelmét, akkor meg azért lennének bűnrészesek, nem? De nincs ilyen, ez a gyártó információja alapján megszüntethető, mint szintén írtam. Más autótípusoknál a sofőr maga ki tudja kapcsolni kóddal.
"Mert még nem hallottad ezt a kocsit...Mint írtam, más kocsikban nem ilyen rettenetes"
Miért, talán kisgrófót játszik az a kocsi mikor jelez, hogy annyira rettenetes?
"Ez nem biztonságtechnikai dolog, csak a sofőr idegesítésére való"
Ja, nagyon valószínű, korántsem azért, hogy frontális karambolnál ne repülj át a másik kocsiba, megölve annak az utasát.
Csináld meg ezt, hátha a tiédnél is működik: [link]
Ha neked megér az a pár méter ennyi szórakozást, akkor nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!