Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen márkájú használt autót...

Milyen márkájú használt autót érdemes venni, ami 20 vagy több éves? (pl hallottam, hogy régi francia autók nem megbízhatóak, de pl az opel meg bírja a strapát:D)

Figyelt kérdés
2010. aug. 2. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Nekem 18 éves vectrám volt, és törzsvendég voltam a szervizben. Fél év alatt többet költöttem rá, mint amennyi az össz ára volt. És nem csak apró-cseprő hibák, hanem konkrétan életveszélyes dolgok is: az Örs vezér tere kellős közepén leszakadt a hátsó híd, úgy ment a hátulja, mint egy targonca, irányíthatatlanul. Vagy amikor 80 km/h körül jöttem be a 4-esen szakadó esőbe, egyszer csak az ablaktörlő önálló életet kezdett élni és a visszapillantó hátuljáig kifordult és azt törölte. Énmeg átlógva az anyósülésre próbáltam meg kilátni, amíg meg tudtam állni.

Arra jó volt, hogy megtanuljam, mi minden tud vagy nemtud (ilyen kevés volt) bekakálni egy ilyen régi autón, akkor megfogadtam, SOHA többet nem kell. Most egy G astram van, 10 éves, 1,5 éve van meg és csak 1x voltam szervizbe. Nagyon nem mindegy :)

2010. aug. 2. 10:47
 2/7 anonim ***** válasza:
33%

Egyik véglet, másik véglet meg mamámék 21 éves 1.6-os A Vectrája hibátlanul megy, pedig megvan nekik 8 éve, Németbő' hozta be papám, és azóta egyszer a hátsó lökös leszakadt, mert nekikmentek, de annyi. Hibátlanul megy. Bár gondos is volt az előző tulaj, nem olyan mint magyarorságon.

Amúgy ha régi autó CSAK német. A japánok nem voltak akkoriban még olyan jók, mint a '90-es évektől. Addig csak próbálkoztak, igaz a megbízhatóság már akkor is jó volt, de alkatrészt elég nehezen találhatsz hozzá.

Amúgy régi BMW-k, meg Mercedes-Benzek még a '90-es évek előtt 1 millió kilométerre lettek tervezve.

2010. aug. 2. 10:54
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

apámnak van régi opel omega kombija(kereken 20éves)

2002be vette...azóta meg van..

hibái:egyszer elszakadt a vezérműszíj(hengerekbe,szelepekbe baj nem történt)

féktárcsa-betétek,lengés csillapító...(kopó alkatrészek)

kipufogó kellett most cserélni,mer a hátsódobnál kilyukadt(11.000ft)meg katalizátort kell most még cserélni...

meg,az elektronika makacsoltam meg magát(gyújtó trafó halt meg,eltelt egy kis idő mire kiderült h mi a baj)

amúgy nagyon jó,2000res benzines(115le)

régebben építkeztünk,haza hoztunk vele 86mm-nyi járólapot!semmi gond nélkül....

2010. aug. 2. 11:12
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
18 éves Renault Cliom van. 5 éve vettem. Összesen kb 20.000 Ft ha költöttem rá, és az ég világon semmi baja nincs. Nem tudom hogy csak szerencsés vagyok-e de kellemeset csalódtam a francia autókban. Strapabíró jószág, pedig egyáltalán nem kímélem.
2010. aug. 2. 11:34
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

21 éves BMW E30 316-osom van.

Eddig csak a kipuff lett cserélve.

7,2 liter átlagfogyi és soha nem hagy ott sehol.

Szerelem :)

2010. aug. 2. 12:08
 6/7 anonim válasza:
Nekem egy 20 éves Mercedes-Benz ce300 24 valve-m van. Nagyon megbízható sose hagyott cserbe igaz a szervizelése nem olcsó... De mindenhol megbámulják és elég erős is (225 Le). 1-2 millióért lehet szép állapotút lehet venni bár attól függ, hogy mi a keret... De szerintem (ez saját vélemény) a német autók a legmegbízhatóbbak. Az olasz és francia autók nem valami megbízhatók persze ez nem azt jelenti hogy minden létező francia és olasz autó megbízhatatlan és rövid életű. Egy tanáromnak pl egy 10 év körüli alfa romeo-ja volt és mindig volt vele vmi baj (többnyire motorikus meghibásodások). Szerintem ha vki fent tud tartani egy 20 éves mercit/bmw-t akk mindenféleképpen azt vegyen ha pedig nem akkor opel.
2010. aug. 2. 12:11
 7/7 anonim ***** válasza:

VW Golf, 1.6D. Most lenne 32 éves, és még mindig használnám, ha egy barom nem törte volna össze.

Ja, és a motorja még mindig megy egy másik autóban!

Nagyon jó autó, olcsó az alkatrész, kicsi fogyasztás.

Csak a kasznira kell figyelni (küszöbök, ívek, toronyrészek)

És nem turbós, csak sima szívódízel. Nem versenyautó, de bárhová elvisz.

2010. aug. 2. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!