Autóvásárlás, belemenjek-e vagy ne?
Sziasztok!
Egyetemista hallgató vagyok és szükségem lenne egy saját autóra, viszont keresetem nem éppen a legstabilabb.
Nyáron dolgozok (most is olyan munkahelyem van, hogy jól jönne egy kocsi) meg tanév során is jól lenne, mert könnyebb lenne ingázni a suli meg az otthonom között.
Viszont az órarendem, nem biztos, hogy megengedi majd hogy dolgozzak mellette, így tanácstalan vagyok, hogy belevágjak-e, hiszen egy autó kiadásokkal jár és nem vagyok benne biztos hogy fedezni tudnám őket. Segítséget (kölcsönt) nem kérhetek a szüleimtől.
Normális válaszokat, tanácsokat szeretnék! Köszönöm
20/L
HA veszel is pár százezerért egy autót, az garantáltan szopóroller lesz.
A fenntartása is rendszeres költség, és a szervízelése is.
Ne tedd. Buszbérlet rulez!
Ahogy már mások is leírták, egy autó folyamatosan garantált kiadással fog járni, az olcsó is, sőt sok esetben az olcsó még jobban is. Biztosítás, karbantartás, üzemanyag, esetenként javítás, adó.
Azt lehet csinálni, hogy veszel valami vackot amíg van stabil kereseted, aztán ha épp úgy alakul, hogy már nem tudod fenntartani, akkor továbbadsz rajta, de ez mindenképp veszteséges lesz.
Esetleg szülőket lehet megkérdezni, hogy segítenének-e az autó fenntartásában ha te megveszed. Nekem segítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!