Autóvásárláskor melyik fizetési mód jobb, készpénz vagy utalás?
Készpénz, mert akkor ténylegesen az aláírással egyidőben történik a pénz átadása.
Utalást akkor válasszad, ha van telefonról elérhető internet bankja mindkét félnek. Ez fontos, mert a nagyobb összegű utalásokról nem küld a bank azonnali SMS értesítőt (én már jártam így, mehettem egy ATM-hez az adásvétel közepén, hogy leellenőrizzem megjött-e az összeg.)
Én még soha nem sétáltam egy bőröndnyi pénzzel autóvásárlás alkalmával. Használt és új autót is vettem már, soha nem volt kifogás az átutalás ellen. Sokkal egyszerűbb, esetenként olcsóbb és biztonságosabb is, mint egy szatyornyi húszezressel flangálni.
Valami olcsóbb pár százezres autónál esetleg megoldható a készpénz, különben eszembe nem jutna.
Mobilbankos appok világban csakis utalás.
Több évnyi megtakarításoddal a zsebedben mászkálni nem túl bölcs dolog.
#2: látszik, hogy fogalmad sincs a pénz értékéről. 100 db 20 ezres nagyjából 8-10 mm "vastag". Ennek értéke 2millió forint. Ez hol tesz ki egy bőröndnyi helyet?!
Legutóbb, mikor a kocsimat megvették, akkor mobil appon azonnali utalással fizetett a vevő. De többször kp a tranzakció, mint utalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!