Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire megbízhatóak, a...

Mennyire megbízhatóak, a mostani 1.0, 1.2 stb. turbós motorok?

Figyelt kérdés
2020. jún. 24. 15:55
 1/4 anonim ***** válasza:
36%
Semennyire.
2020. jún. 24. 16:52
 2/4 anonim ***** válasza:
20%
Garanciaidőt kibírják általában. Kivéve ha nincs gazdája az autónak, akkor 100 ezer kilométer alatt ki lehet nyírni simán, de ez igaz bármekkora lökettérfogatú turbós motorra.
2020. jún. 24. 18:54
 3/4 anonim ***** válasza:
35%
Egyik ismerősömnek a Suzuki SX4-ében 60 ezer km után motort kellett cserélni, az 1.4 turbó benzin volt, illetve szalonból vásárolt autó. Eddig is nagyon idegenkedtem ezektől a motoroktól, de ezután főleg nem vennék ilyet. Nem a turbóval van baj, hanem hogy silány anyagokból gyártanak mindent (valahol már csináltak műanyagból vezérműtengelyt is), minél vékonyabb minden, közben meg a lehetetlenségig túl van bonyolítva, egy mai kocsi motorterébe gyakorlatilag egy ujjadat se tudod bedugni, egy izzócseréhez is szét kell szedni a fél kocsit. A motorból meg ki lehet hozni jó nagy teljesítményt, de a tartósság kárára, szerintem nem nagyon fognak ezek 200-300 ezer km-nél többet elmenni, aztán majd kiderül. Mindenesetre én sokkal szívesebben vennék egy 3-4 ezer köbcentis 200 lóerős kocsit, mint egy 1,2-es 150 lovasat. Csak sajnos az előírásoknak csak így lehet megfelelni, lassan eltűnnek a szívóbenzines kocsik, aztán jönnek majd a 600 köbcentis, 4 turbóval szerelt motorok.
2020. jún. 24. 19:25
 4/4 anonim ***** válasza:
67%
A garanciaidőt, meg azt a 200-250k km-t kibírják általában, az autógyártóknak meg ez számít, hogy a garanciaidőt kibírja.
2020. jún. 24. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!