A Hibrideké a jövő vagy a teljesen elektromos autóké esetleg a hidrogén üzemanyag cellás hajtásé?
Én a hibridekben és a plug-in hibridekben hiszek, a teljesen elektromos papíron jól hangzik de ez még csak ilyen felemás megoldás és úri huncutság még. A hidrogén cella meg még szintén nagyon drága hajtási megoldás és főleg úri huncutság.
Én mondjuk ezt gondolom a jövő üzemanyag gyártásának egyik környezetbarát alternatívájának:
És a baktériumok által létrehozott biobutanol lehet a jövő üzemanyaga amit butanol-elektromos hajtású hibrid autókba tölthetünk.
Mit gondoltok erről?
Le fog állni valamikor az altalajból a kőolaj kitermelés és a finomítás?
Mit gondoltok erről a jövővel kapcsolatban?
Mondjuk én azt látom az elektromos autóknál, hogyha az aksik töltési ideje csökkene mondjuk 10-15 percre és a kapacitásuk degradációjának az ideje nőne, vagyis nőne az akku élettartam és hosszabb élettartam időn keresztül lehetne őket a teljes kapacitásra tölteni, akkor nem lenne olyan fontos az, hogy "csak" 250-350 km-es a hatótáv....
Ekkor már sokkal használhatóbb lenne egy elekromos kocsi, de persze ehhez jól fejlett töltőhálozat is kell...
Addig én még nem érzem az elektromos autót mindenkinek jó igazi alternatívának... talán 5-10-15 év mulva...
"Komolytalanná vált a téma, tolod már a sínekre"
Az autóhoz képest a dodzsem kifejezés erőse pejoratív, ez volt a bajom. Egyértelműen az elektromos autók lenézését sugallja.
Ha nem ez volt a célod, akkor ezt írd.
"hogyha az aksik töltési ideje csökkene mondjuk 10-15 percre és a kapacitásuk degradációjának az ideje nőne, vagyis nőne az akku élettartam és hosszabb élettartam időn keresztül lehetne őket a teljes kapacitásra tölteni"
Errefelé haladunk, méghozzá igen gyorsan.
5 év alatt a töltési idők negyedükre csökkentek.
Kíváncsi vagyok, még mielőtt megszületik a hiper-gyostöltős akku, nem áll-e neki egy gyártó az akkut szuperkondenzátorral kombinálni, ezzel csökkentve a töltésidőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!