Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autószerelő és autótechnikus...

Autószerelő és autótechnikus között mi a különbség?

Figyelt kérdés
Gyakorlatban miben több egy autótechnikus mint egy szerelő?
2020. jún. 22. 18:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Gyakorlatban semmiben. Az autószerelő szakközép iskola volt négy éves érettségivel, és volt plusz egy év. Az ötödév, és úgy lettünk gjmtehnikusok. Jól hangzik, önmagában semmit nem ér. Ha egyszer műhelyt akarsz nyitni alkalmazottakkal, akkor meg kell lennie.
2020. jún. 22. 18:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Egy előző kérdésben megkaptam hogy itt csak önjelölt autószerelők vannak, ne is mondjam hogy az vagyok. :D Azért leírom: Gyakorlatban semmivel nem ér többet, papíron viszont jól mutat hogy továbbtanultál technikusnak. Annyi hogy motordiagnosztikát, élő adatok mérését jobban bemutatják.

Amikor én vizsgáztam, akkor még úgy volt hogy műhelyt lehet vele nyitni, ez mára úgy tudom megváltozott és csak mestervizsgával lehet. Részegységek javításával viszont lehet vele vállalkozást indítani (generátor & önindító felújító, műszerfal javító, stb ..)

2020. jún. 22. 19:12
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is gépjármű technikus vagyok. Igazából semmi különbség nincs, még plusz egy évet rá kellett húzni a szakközépre. Tanultunk vállalkozási ismereteket, villamosságot, meg olyasmit amiket már egy műhelyfőnök csinál. Műszaki vizsgabiztos voltam gyakorlaton meg a vizsgán is. De annyit értem az egésszel, hogy letettem utána letettem egy okj-s vizsgát és egy műszaki boltba vagyok eladó azóta is.
2020. jún. 23. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!