Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elektromos autóval mennyit...

Elektromos autóval mennyit lehet spórolni?(éves szinten)

Figyelt kérdés

Használtautón néztem elektromos autókat, vannak 4-5 éves,80-100km hatótávval, 3-4,5M forint értékben. Viszont ennyi pénzért jobb benzineseket lehet venni.

Egy átlagos munkába járásra, napi 30-30 km. Gondolok itt arra, hogy nem lenne annyi motor gond, nem lenne olajcsere (vezérműszíj nem tudom van - e benne, de ha nincs akkor azt se kéne cserélni), egy-két helyen tudnám ingyen tölteni (nem mindig), ingyenes parkolási lehetőség, úgy tudom gépjármű adó sincs rá, meg egyéb dolgok amikről nem tudok, de biztos van még +a negatívumok ezt is bele kéne számolni.

2020. jún. 21. 14:01
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
A 10-est kérdezném, hogy 10%-ról hány perc újratölteni az autót kb.80%-ra?
2020. jún. 23. 17:12
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

24 kWh Leaf-em van.

10-80% gyorstöltővel nyáron mondjuk fél, télen háromnegyed óra. (Hidegben a töltés is lassabban megy.) Az utolsó 20% még plusz fél óra rá.

De havonta ha csak egyszer gyorstöltök. Általában otthon szoktam tölteni.

Egy jó tanács hogy csak akkor vegyél elektromos autót ha tudod azt otthon tölteni. Egy normál fali konnektor elég neki, de az kell.

2020. jún. 23. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!