Vízpumpát mikor érdemes cserélni?
Figyelt kérdés
Sziasztok adott egy Toyota Corolla E12 200.000km-el,2003-as évjárat.
Szerintetek vízpumpát mikor érdemes cserélni?Egyenlőre nem tapasztalható,hogy bármi hibája lenne,nem csöpög nem hangos, csak nem szeretném ha útközben adná meg magát! Láncvezérléses, így a vezérlést nem igazán kell cserélni.
A válaszokat ekőre köszönöm!
2020. jún. 20. 09:13
11/15 A kérdező kommentje:
nem nem a vason megy, azért én egy autót karban szoktam tartani,csak erre nem találtam pontos adatot
2020. jún. 20. 10:45
12/15 anonim válasza:
Ha vettél egy autót, aminek nem ismered az előéletét, szerintem érdemes ezeket az apróságokat kicserélni. Nem egy nagy összeg és mivel tartasz attól, hogy útközben megáll, cseréld ki. Nekem a 70 ezret futott 20 éves autómon tört el a vízpumpa lapátja.
13/15 anonim válasza:
Ha ez megnyugtat a 2005-ös, 302ekm-t futott autómban még a gyári vízpumpa van. Nem csepeg, nincs hangja. Nálam szíjas a vezérlés, de szintén nem a vezérműszíj hajtja a pumpát, teljesen független tőle. Lengéscsillapítóból is most adta meg magát a gyári, elkezdte engedni az olajat, így cserélni kellett.
14/15 anonim válasza:
Nekem is ilyen kocsim van, szerintem gyári a vízpumpa, meg egy csomó dolog még. Apámé volt az autó, ha nem szóltak volna neki fél évente a márkaszervizből, hogy vigye átnézetni, akkor még olajat se cseréltetett volna benne, abszolút nem ért az autókhoz. De így 15 ezrenként volt olajcsere, meg megcsinálták, amit kell, ennek köszönhetően 400 ezer km-rel is majdnem tökéletes állapotban van a kocsi. Úgyhogy ha csak minimálisan is foglalkoznak vele, akkor a Toyoták szinte örök életűek.
15/15 anonim válasza:
Ha nem megy a szivattyú, vagy esetleg elfossa szétesett csapágy miatt a vizet, csak azt veszed észre, hogy megforrt a motor. Ha csak megszorul a csapágy nincs keringés, mire eljutna a gombához a hő, hogy észrevehesd, az 1000 fokos hengerek mellett szinte egyből megforr és a felcsapó gőzt veszed észre a motorház alól a mutató pedig szépen 90 fokon fog vigyorogni.Ez még a jobbik eset ilyenkor csak a hengerfej szokott vetemedni(kifújja a hengerfejömítést és csere után ismét), repedni(kuka). A rosszabb a csendes gyilkos mikor elfossa a vízet és még a gőz sem csap ki csak csendben felkeni a dugattyút a henger falára(motor kuka).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!