6. fokozatot be lehet építeni? - Egy 6 sebességes 2.0 d átültem kipróbálni egy régi kis benzines városi autót ,és azt vettem észre hogy hiányzik a városban egy 6.fokozat . A dízelt 4.nél nem lehet fentebb kapcsolni városban.-
Városban hiányzik a 6. ?
Valamit nem jól érzel te az autónál. Mert ha esetleg autópályán hiányozna, talán még érthető lenne.
Lehetni lehet, persze, de új váltómű fog kelleni hozzá, ha modern autóról van szó akkor ECU/firmware átírás, manuális váltó esetén új váltókar is kel.
Milliós tétel szerintem még bontóból is.
6. fokozat hiányzik városban? Mennyivel jársz? 90-100?
Egyébként már a VAG féle 1.9 TDI-kben sem érte meg ez, pedig ott viszonylag könnyen ment.
Plusz egy fokozatot nem lehet beépíteni ésszerűen egy váltóba. Váltót kellene cserélni. Ha van egyáltalán olyan, ami felmegy a motorra. Aztán akkor új féltengelyek, önindító, kuplung, lendkerék, kulissza stb stb.
"Azért lehet,mert mind a két motor hasonló fordulaton adja le a max nyomatékot"
Kizárt.
Ha 6 sebességes volt a dízel, akkor szinte biztos, hogy egy max 20 éves, turbódízel volt, amik jellemzően 2000, max 2500 fordulat környékén adják le a max nyomatékukat. A benzineseknél ez 4-5000 környékén van.
Sántít ez a sztori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!