Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 6. fokozatot be lehet építeni?...

6. fokozatot be lehet építeni? - Egy 6 sebességes 2.0 d átültem kipróbálni egy régi kis benzines városi autót ,és azt vettem észre hogy hiányzik a városban egy 6.fokozat . A dízelt 4.nél nem lehet fentebb kapcsolni városban.-

Figyelt kérdés

2020. jún. 17. 18:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%

Városban hiányzik a 6. ?

Valamit nem jól érzel te az autónál. Mert ha esetleg autópályán hiányozna, talán még érthető lenne.

2020. jún. 17. 18:33
 2/17 anonim ***** válasza:
92%

Lehetni lehet, persze, de új váltómű fog kelleni hozzá, ha modern autóról van szó akkor ECU/firmware átírás, manuális váltó esetén új váltókar is kel.

Milliós tétel szerintem még bontóból is.

2020. jún. 17. 18:42
 3/17 anonim ***** válasza:
90%
Sokkal egyszerűbb és olcsóbb autót cserélni. Mondjuk én sem értem, hogy városban hogy hiányozhat a 6. fokozat. 130-al közlekedsz, vagy 60-al akarsz menni alapjáraton?
2020. jún. 17. 18:44
 4/17 A kérdező kommentje:
Azért lehet,mert mind a két motor hasonló fordulaton adja le a max nyomatékot
2020. jún. 17. 18:46
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

6. fokozat hiányzik városban? Mennyivel jársz? 90-100?

Egyébként már a VAG féle 1.9 TDI-kben sem érte meg ez, pedig ott viszonylag könnyen ment.

Plusz egy fokozatot nem lehet beépíteni ésszerűen egy váltóba. Váltót kellene cserélni. Ha van egyáltalán olyan, ami felmegy a motorra. Aztán akkor új féltengelyek, önindító, kuplung, lendkerék, kulissza stb stb.

2020. jún. 17. 18:53
 6/17 anonim ***** válasza:
86%

"Azért lehet,mert mind a két motor hasonló fordulaton adja le a max nyomatékot"

Kizárt.

Ha 6 sebességes volt a dízel, akkor szinte biztos, hogy egy max 20 éves, turbódízel volt, amik jellemzően 2000, max 2500 fordulat környékén adják le a max nyomatékukat. A benzineseknél ez 4-5000 környékén van.

Sántít ez a sztori.

2020. jún. 17. 18:59
 7/17 anonim ***** válasza:
6%
Húú ez nagyon gyenge trollkodás volt.
2020. jún. 17. 19:18
 8/17 A kérdező kommentje:
A benzines 2 szelepes és 2800 nál adja le,,a dízelnél pontos adatot nem találtam de cr ,4 szelepes ha nem is 20 éves csak 13 kb
2020. jún. 17. 20:02
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Városban még ötödikbe is értelmetlen felkapcsolni benzines kocsival, mert pár decivel fogyaszt kevesebbet, de erőlködik a motor, nem lehet megindulni így. Egyedül akkor lehet jó, ha azonos sebességgel megyünk sokáig, sík úton, például falun keresztül 60-nal, de én ott is vissza szoktam rakni 4-be, jobban szereti, ha nincs 2000 alatt a fordulat. Turbós benzines kocsiknak alacsony fordulaton is nagy nyomatékuk van, azokban általában van 6. fokozat is, de azokat sem egészséges alapjárat közelében használni. Nem tudom milyen kocsi lehet, én minimum 40 éves kocsiknál hallottam olyanról, hogy ilyen alacsonyan lenne a nyomatékmaximum, nekem 4400-nál van.
2020. jún. 17. 20:43
 10/17 D. Brasco ***** válasza:
0%
Nem tudom mi ez a 6. fokozat mania ezen az oldalon hogy itt mindenki szerint hianyzik ez a fokozat az autojabol.....de hogy városban.......te most vagy nagyon hülye vagy a vezetéshez és/vagy egy műszaki analfabéta vagy és/vagy csak egy rossz troll még rosszabb probalkozasa ez.
2020. jún. 18. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!