Mercedes ablaktörlő nyikorog?
Ja, aztán jól összekeni a szélvédőt és sötétben a fénytörés miatt semmit nem fog látni.
Nekem is volt már ilyen. A gumi nyikorog az üvegen. Egy idő után meguntam és vettem más márkájú lapátokat. Ez megoldotta.
Nekem is volt már ilyen, hogy a vadi új lapát nyikorgott. Pedig nem a legolcsóbb áruházi no-name típust vettem. Erre írtam, hogy egy idő után meguntam és vettem más márkát. A különböző gyártók gumijai sem egyforma anyagú. Ki kell tapasztalni, hogy melyik jó.
A másik: egyszer raktam vízlepergető nanoréteget a szélvédőre. Többet sose! Még a márkás, 12eFt-os lapátpár is istentelenül csikorgott, ugrált tőle az üvegen. Ez is tudja okozni.
Tényleg csak ez a kettő feltétel szükséges:
-zsír/szilikon /stb. mentes szélvédő
-normális állapotú mechanika.
(nem feltétel szükségesek az extra márkás karok vagy lapátok)
Az üveg tisztítása egyértelmű, leginkább a karokkal/lapátokkal van baj.
Észre sem veszed, pl. egy ablaktisztításnál kicsit elnyomod a kart, és már ferdén áll. Azaz hiába új a lapát, ha nem áll pontosan merőlegesen az üvegre akkor egyik irányba "söpri" a másikban viszont "tolja " a gumit és hangot ad. Ha kicsit ferde akkor nyikorog, ha erősebben akkor pedig ugrál.
Sok autóm volt már.... ami sok ablaktörlő-lapát cserét jelent :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!