Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri egy Yamaha virago 250...

Megéri egy Yamaha virago 250 cc első motornak?

Figyelt kérdés

A2re teszem le a nyár végén a jogosítványt,de első motornak egy könnyebben fenntartható és kevesebbet fogyasztó motort szeretnék.

A kérdésem, hogy mennyire nehéz fenntartani őket (egy jobb állapotút szeretnék, nem a legolcsobbat) és hogy nagyobb kilométerek megtevésére alkalmas-e?

Esetleg vannak típushibák amikre érdemes odafigyelni?

És még egy kérdés, alacsony embereknek ajánlják, de az az “alacsony” hany cm-ig van? (169 cm vagyok, gondolom nekem alkalmas lenne a moci)

2020. jún. 9. 14:43
 1/4 veterán vas ***** válasza:

Az "alacsony"-sággal kapcsolatban kérdésben csak egy módon tudsz dönteni:

kipróbálsz egy viragot.

Halkan mondom, ha magasnak találod, pár centit lehet a rugóútból is, és az ülésmagasságból is elvenni. (összességében max. 8-10 cm-t tudod lejjebb vinni)

2020. jún. 9. 15:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ:D igen,gondoltam erre a kérdésre csak úgy tudok választ kapni ha egyre felülök😄

De azért jó tudni,hogy van mód alacsonyítani

2020. jún. 9. 16:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kiváló választás, ha amúgy ez a stílus tetszik :) Nem kell aggódnod, 170 centivel is stabilan le fog érni a lábad, de érdemes egy üléspróbát, mielőtt megveszed.

Nem igazán tudok típushibáról, hanem inkább a korból adódó sztenderd hibák fordulhatnak elő. Itt még fontosabb, hogy egy szép állapotban megőrzött, gondosan szervizelt darabot fogj ki. Ha nem értesz hozzá, érdemes szervizben átnézetni, mielőtt megveszed.

Nem nehéz fenntartani őket, faék egyszerűek.

Igen, teljesen alkalmas nagyobb km-ek megtevésére normál közúton. Nem leszel sokkal lassabb, mint egy 1000-es sportmotor, ha mindketten szabályosan közlekedtek. Én 650-es túraenduroval voltam, amikor egy barátom egy 250-essel volt. Nyilván nem próbáltam szándékosan lehagyni, de teljesen jól tartotta a tempót.

259-es amúgy is ideális kezdőmotor.

Van egy ismerősöm, aki kb veled egymagas lehet, ő már vagy 50 éve motorozik, jelenleg neki is egy 250-es chopperja van, mert szerinte mindenhez elég, ő meg ilyen nyugodtan szeret motorozni.

2020. jún. 14. 09:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ! Ezzel igazán sokat segítettél!🤗
2020. jún. 14. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!