Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy ilyen Mercedesre rámenne...

Egy ilyen Mercedesre rámenne az összes pénzem, vagy nem lenne akkora szívás?

Figyelt kérdés

[link]

Nagyon tetszenek ezek a 2000 körüli, már újabb külsejű C osztályos Mercik, csak félek a szervizelésüktől. Mennyire hajlamosak meghibásodni, és milyen szervizköltségekkel érdemes számolni? Tényleg rá tud menni a vételára akár többszörösen a szervizre, vagy egy ilyen régebbi típust már viszonylag alacsonyabb költségek mellett fent lehet tartani?

2020. jún. 8. 07:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

[link]

"a porlasztók darabja, ha biztosra akarunk menni és Bosch-t választunk, akkor 165 ezer forint, és ebből kell négy."

"Nagynyomású szivattyút 270 ezerért kapunk hozzá, és akkor még jön a munkadíj"

2020. jún. 8. 12:18
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszi :D. Így tényleg tárgytalan. Azt gondoltam ennyi idősen ez már egy Suzuki Swift kategória, amikor már bontott alkatrészektől kezdve minden játszik, de ezek szerint nem.

Akkor maradok a Toyota/Honda vonalon, azok talán tényleg kevesebből is fenntarthatók.

2020. jún. 8. 12:21
 13/27 anonim ***** válasza:

"szervizbe kellene vinnem valami kis apróság miatt, ami a pár ezres kategória, "

Nem.

Az biztos hogy pár százezres tétel minden szervizbe menet.

2020. jún. 8. 13:46
 14/27 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem a 2.1es cdi nagyon jó motor az első 125le-stol az utolsó 204le-sig a w203-nál inkább a rozsdára kell vigyázni, ha találsz egyet 7-8kiló körül ami rendesen volt szervizelve és nem rohad nem lesz nagy baj vele
2020. jún. 9. 12:50
 15/27 anonim ***** válasza:

Nem akarom elrontani kedved de felfigyeltem erre a mondatra: "A baj akkor kezdődne, amikor valamilyen alkatrészre benyögné a szerelő, hogy ez egy százas lesz."

Sajnos ez elő fog fordulni gyakorlatilag BÁRMILYEN autónál! 1-2 futómű alkatrész, lengéscsillapító, féktárcsa+fékbetét, és már inkább a 200 -hoz közelít a számla, és ezek még normál kopó alkatrészek amit rendszeresen cserélni kell. Ez sajnos tény. Szóval ha ennyire szűkös a keret, lehet hogy nem kellene autót venni...

2020. jún. 9. 13:41
 16/27 A kérdező kommentje:

Utolsó, azért ne essünk már túlzásokba. Valahogy itt mindenki ezzel jön, hogy ennyi meg annyi, rámegy egy milla stb. Ne mondd már, hogy minden autónál előfordulhat ilyen! Akármelyik ismerősömet megkérdeztem, hogy mennyi volt eddig az évek alatt a legnagyobb összegű szervize, egyik se mondott 100 ezernél nagyobb összeget. Sőt, nálunk a céges 5-ös VW Golf múltkor motorhibát jelzett, meg volt már korábban is, hogy megállt az út szélén. Elvittèk szervizbe, kollegám sorolta utána, hogy mi mindent ki kellett benne cserélni, hogy menjen, én meg kérdem mennyibe jött ki a vége, erre mondja, hogy 70 ezer. Én csak néztem egyet, azt hittem, egy ilyen jellegű hiba 150 alsó hangon, de nem. Akkor egy normál autónál, ami nem Audi, Merci, BMW, nehogy már 200 ezreket ott kelljen hagyni szervizre, pláne egy 15-20 év közti darabnál, ahol már bontóból bármit megoldanak gombokért, ha egy gyakoribb típus, de ha új alkatrész, az se hiszem, hogy drága lenne. Én egy alsó-középkategóriás autónál egyedül akkor bírok elképzelni ekkora költséget, ha egyszerre megy szét benne minden, ami csak létezik, de ez kb. 1:1000-hez az esély, meg szinte ennyise, vagy max akkor, ha egy igazi sz.póroller francia autót, vagy valami teljesen ritka típust veszek. Amennyit az ilyen Suzuki Swift/régi szívóbenzines japán autók/ G Astra stb kaliberű autókról tudok, ott sose hallottam még ekkora összegeket egy szervízre.

Sőt, amúgy egy ismerősöm meg folyton győzköd, hogy higgyem el neki, hogy a 20 éves A6-os 1,9 tdi Audijára még alig kellett költeni kopóalkatrészeken kívül úgy, hogy már 400 ezer km lesz benne nemsokára, de komolyabb hibája még nem volt állítása szerint, csak 1-2 aprósàg. Azért nehogy már százezres szervizekről beszéljünk egy átlagos autónál.

2020. jún. 9. 16:55
 17/27 D. Brasco ***** válasza:

Persze kerdező mindenkinek van olyan ismerőse/kollégaja/rokona stb aki kicserelte a fél kocsit egy nagyszerviz alkalmaval "oszt nyócvanbó' megvolt az egesz"........

Viszont a realitas,hogy egy (több)százezeres szervizhez olyan hú de sok mindent nem is kell csinálni......persze ha okosjoskával csinaljatok a diófa alatt bontott alkatresszel ami valoszinuleg pont ugyan olyan szar mint amit kivettetek akkor lehet olcsóbban kijössz,csak mint tudjuk aztan mindig az olcsó lesz a legdrágább.Egy ilyen mercire nem egy kulonosebben nagy mutatvany rálocsolni 2-3százezret......csak probald ki hogy veszel alá 2 első lengőkart meg körbe az osszes féket,illetve osszes szűrő meg folyadékcsere,aztan rájössz!

2020. jún. 9. 17:16
 18/27 A kérdező kommentje:

Már rég nem a Merciről van szó, ha tudsz olvasni. Az előző válaszoló benyögte, hogy minden autónál számolni kell 200 ezer Ft körüli szervizekre. Ez egy baromság egyszerűen, és most nincs is kedvem ecsetelni azt a több tucat példát, amit a hozzám nagyon közeli ismerőseim tapasztalatai alapján tudok, mert még több van, az amit az imént említettem, csak egy nagyon kis része a dolognak.

A Mercedesről letettem, az tényleg sokba kerülne, beláttam a válaszok alapján és a kommenteknek köszönhetően, de azért butaságokat se írjunk már, hogy egy bármilyen autónál 200 ezer Ft-os szervizek előfordulhatnak. Annyiból egy 15-20 éves autót kb. újrakarosszériáznak, meg a motort kicserélik benne. Ismerősömnek pont ki kellett vagy 3 éve cserélni a komplett motort, mert gyakorlatilag annyi volt neki. Egy másikból 30 ezerért áttették, ami más miatt volt bontóra ítélve, aztán még beletett utána 15 ezer km-t gond nélkül, majd eladta.

2020. jún. 9. 18:08
 19/27 D. Brasco ***** válasza:
30ezerért motorcsere stb......biztos,hogy te forintról beszelsz?!
2020. jún. 9. 18:40
 20/27 A kérdező kommentje:

Mert mi ezen a hihetetlen? Egy régi Citroen Saxo volt, benzines. 96 körüli. Amikor beletették az “új” motort azt mondta a szerelő, hogy fogalma nincs mennyi km van benne, azt se tudja milyen előélete volt, de hátha jó lesz :D

Végül gond nélkül használta még sokáig.

2020. jún. 9. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!