Szerintem hülyeség vagy ez tényleg ilyen minden autónál?
Autó üzemanyagszint jelzőnél mindig azt veszem észre hogy amikor tele van tankolva az autó utána a tank feléig lassabban fogy mint a másik fele.
Mihelyst eléri a felét, onnantól fogva kicsit gyorsabban fogy a másik fele..
Főleg úgy vettem észre jobban hogy amikor meg van tankolva, megyek 100km-t és megyek vissza tankolni akkor kb 9-10liter üzemanyag fogyott el.
De ha kivillan az üzemanyagszintem és nyomok bele 5000-ért, ami kb. 14.5 liter és 100-110 km-en ismét kivillan. Kicsit érdekes meg fura számomra hogy ott mintha jobban fogyna.. Vagyis tényleg jobban fogy..
Nem lyukas a benzintartály meg semmi ilyesmi nincs.
Amikor tele van lassan indul el, majd viszonylag gyorsan lemegy az üresig, majd a végén még egy csomót elmegy az autó, anélkül, hogy kifogyna.
Szinte minden autóban ilyen. Ez az üzemanyagszint-mérő működéséből fakad.
Nálam is érdekes... pedig nekem 70 literes álló tankom van a hátsó ülés mögött.
üres-negyed-fél-háromnegyed-teli vonalak vannak.
Egy tankból 1250km-ert megyek el, szóval 620km környékén kellene felénél lenni, miközben bőven 700km felett éri el a középvonalat.
Onnan egész hamar leér a negyedig majd újra belassul :)
Amikor kivillan a lámpa még kb 7 liter van benne azaz vagy 120km-re elegendő nafta lötyög benne.
Az üzemanygagszint-mérővel kapcsolatos észrevételed helytálló, ez ilyen. Egy karos úszó, ami egy körívet ír le miközben a benzinszint a tank formájától függően, de úgy-ahogy egyenletesen csökken: csak képzeld el: az úszókar majdnem vízszintes állásában hány fokot fordul el egy cm szintváltozásra, és hány fokot, amikor 45 fokban lefelé áll.
A fogyasztás változása csak önszuggesszió, placebo-hatás. A tank állapotától függetlenül ugyanannyi a fogyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!