Ford KA 2008-ban hogy kell cserélni hűtőfolyadékot?
Öcsém véletlenül bele öntötte a szélvédő mosó folyadékot a hűtővíz kiegyenlítő tartályába. Még nem cseréltem ebben a típusú kocsiban vizet,de elkezdtem. Nem találtam a radiátoron leengedő csavart csak a radiátorra csatlakozó csövet. Ezt lehúztam és leengedtem pár litert, de szerintem még van a rendszerben. Hogyan engedhetném le az egészet?
Feltöltésnél, hogyan lehet megoldani hogy légmentes legyen?
HA kevés ment bele akkor nem fontos cserélni mert nem árt neki.
De a legalsó cső bilincset vedd le és kifolyik az egész.
Töltsd fel desztvízzel, járasd addig, hogy kinyisson a termosztát és keveredjen össze (ne felejtsd el ráadni a fűtést). Ha utána leengeded, látni fogod hogy mennyire tiszta víz jött le (mennyi maradt benne).
Ez után már feltöltheted rendesen.
Légtelenítés: ha máshogy nem, úgy hogy járatod és fokozatosan kiengeded a levegőt a kiegyenlítő tartályból/töltesz hozzá amíg jó nem lesz. Az elején lehet úgy is járatni egy kicsit, hogy nem teszed rá a kiegyenlőtő tartály kupakját, akkor kibugyborékolja a levegő nagy részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!