Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines vagy dizeles autót...

Benzines vagy dizeles autót vegyek?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, első autót szeretnék venni magamnak.

Keretösszeg: max 2,7 millió

Főként a nissan qashqai tetszik.

Főleg városon belül hajtanám, de havi rendszerességgel (2x) kell mennem 100kilóméterre.

Melyik lenne a jobb?

Inkább dizelre húzok, csak félek az esetleges karbantartási, javitási költségektől, mivel azért 150-200 ezer kilóméteres autót veszek.

2020. jún. 1. 10:18
A kérdező szavazást indított:
Dizel
Benzin
23 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

AZt vedd amelyik tetszik.

Mindenkinek van egy véleménye, ki mit szeret.

Nerm lehet eldönteni hogy melyik a jobb és melyik kerül kevesebbe.

2020. jún. 1. 10:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Imádom a dízel autókat. Jelenleg kettő is van nekem. Az egyik biturbós. De ilyen használatra egyértelműen benzinest vennék, ez nem kérdés.
2020. jún. 1. 10:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Benzinessel jársz jobban. Ha havi 2-3 alkalommal mész 100 km-ert az semmi, arra kár dízelt venni. Ha több 100 km-ert mennél heti szinten de inkább napi rendszerességgel leginkább autóúton vagy pályán akkor már érdemes a dízelen elgondolkodni. De ha jóformán csak városi autónak kell akkor benzinest vegyél.
2020. jún. 1. 11:37
 4/5 A kérdező kommentje:

És miért jobb a benzines rövidtávokra?

Fogyasztás miatt, karbantartási költségek miatt, kevesebb vele a probléma, vagy miért? :)

2020. jún. 1. 17:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Erre benzinest.

Ez a karbantartás téma hülyeség, szerintem azok terjesztik, akik valami betegágyat vettek.

Azért jobb a benzines, mert rövidebb idő alatt melegszik be és kevésbé kokszolódik hidegen, mint a dízel. Jobban viseli a sok hideg üzemet.

2020. jún. 1. 21:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!