Benzin oktánszám?

#10-es
Nyilván romlik a hatásfok, de ha valaha is állítottál simson gyújtást tudod, hogy a megnövelt előgyújtás miatt amit elsőnek észreveszel, hogy nyomatékot veszítesz. Magasabb fordulaton így is úgy is több előgyújtás kell. De már nem is tudom minek bizonygassam.
És ha képes lennél a szövegértésre akkor tudnád, hogy a '"ezért 1 liter elégetésével több energiát nyersz mint 1 liter 95-össel."' mondatrész elé odaírtam ezt is: "Arra érdemes gondolni, hogy a 100-as benzin máshogy van adalékolva"
Mindenki tudja, hogy arra gondolok, hogy az összetevői miatt több energiát lehet kinyerni belőle.

Hú de paprikás lett a hangulat.
Ez az "értenél a szövegértéshez" duma halálán nevetségesen gyerekes.
A "ha félre érthető volt, akkor itt van átfogalmazva" szöveg egy sokkal magabiztosabb hozzáállást kölcsönöz.
Erős az ellenszenv és a veszekedési kényszer és a másik lehülyézése és teljes megalázása egy félre értett mondat miatt.
Ennyire feszültek vagytok?
Azt hittem két értelmes ember osztja meg a tudását az oktán számról és nem a másikat osztja ki sértődötten.
Én 100 oldalakat olvastam már a témában és teszteket az adalékokról, de mindig is érdekelt a téma, gondoltam követem itt is. Erre ez megy itt? Erre miért lenne bárki kíváncsi?

"Arra érdemes gondolni, hogy a 100-as benzin máshogy van adalékolva
Mindenki tudja, hogy arra gondolok, hogy az összetevői miatt több energiát lehet kinyerni belőle."
Ha arra gondolsz, hogy elvileg valamiféle súrlódás csökkentő adalék van a prémium benzinekben (Maxxmotion stb), akkor valamilyen szinten igazad van, de itt sem a benzinből nyersz ki több energiát, hanem a
legfelső dugattyúgyűrűnél kisebb lesz a súrlódási veszteség, de ez is olyan pici mértékű, hogy nem is nagyon lehet észrevenni. Linkekel egy videót, szerintem nagyon jó lett, érdemes megnézni, ha még nem látta valaki, és érdekli, hogy mi is ez a prémium benzin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!