SIDLER22 kérdése:
100-as oktánszámmal működő autók listája?
Figyelt kérdés
Van olyan oldal vagy akármi ahol össze vannak gyűjtve azok az autótípusok amibe kifejezetten csak 100 fölötti oktánszámú benzint szabad tölteni? Csak kíváncsiságból.2020. máj. 17. 22:17
1/11 anonim 

válasza:

Én nem tudok ilyen összefoglaló írásról.
Versenyautó ér?
Egyébként normál, utcai autók az elmúlt kb. 20 évből biztos nincsenek ilyenek. Még ha 100-as is az ajánlott, biztos hogy úgy van megcsinálva, hogy alacsonyabb oktánszámú benzinnel is elmenjen, csak valószínűleg nem fogja azt a teljesítményt tudni, mint amit tudna 100-assal.
2/11 A kérdező kommentje:
De hogyha nincs egy autó sem ami közutakon menne és 100-as benzin kéne bele akkor a kutakon minek van? Valami népbutítás ez is, hogy a "100-as jobb minőségű úgyhogy mindenki tankolja azt"?
2020. máj. 18. 06:11
3/11 D. Brasco 

válasza:

A mai modern turbos közvetlen befecskendezésű nagyobb teljesitmenyu benzinesekbe pl tfsi meg tarsai 100-as az ajánlott.
Azért csak ajanlott mert a 95-össel is elmennek,viszont a katalogusban szereplo teljesitmeny adatokat a 100-assal hozzák.......es hogy miert?Mert annak nagyobb az oktan szama,amihez nagyobb előgyujtast lehet allitani amitol nagyobb lesz a teljesitmeny
4/11 anonim 

válasza:

Az én autóm is pl ilyen. A gépkönyv szerint minimum 98 oktános benzin ajánlott, de szükség esetén elmegy 95-össel is. (Astra K 1.6T) A miértjét leírták előttem, nem részletezem.
5/11 A kérdező kommentje:
Ja értem. És erről valami lista van? Hogy melyik autóba van ilyen gyújtás átállító rendszer? Vagyis, hogy melyik autóba van értelme 100-ast tankolni ez alapján?
2020. máj. 18. 08:06
6/11 anonim 

válasza:

98 helyett van 100as. Minden autó megy vele, még a fűnyíród is. Ennyi az egész, tovább nincs mit bonyolítani.
7/11 anonim 

válasza:

Minden modern autóban van "ilyen gyújtás átállító rendszer". Hogy melyik képes 95 feletti oktánszámú üzemanyagot jól kezelni, az viszont már jó kérdés. Ilyen összefoglaló adatbázis tudtommal nincs (pár éve én is kerestem, de nem találtam). Van autó, amelyik után tudja állítani a gyújtást 100-asra is, van amelyik meg nem. És ezt adatkönyvből sem biztos hogy meg lehet határozni. Nekem az előző autóm egy 100-as Audi volt (1992-es gyártmány). Ott az ajánlott üzemanyag-oktánszám 95 volt, de ennek ellenére mégis jobban működött 100-assal. A teljesítménye nem volt nagyobb, de 5-6 decivel kevesebbet evett meg belőle 100 km-en (nem egyszeri mérés alapján, 10 ezer kilométer körül mentem 100-assal, meg kb. 50 ezret 95-össel, és végig ez volt az eredmény). Most egy H Astra-m van, ez meg se érzi a 100-as és a 95-ös között a különbséget, ugyanúgy megy, meg ugyanannyit is eszik mindkettőből, pedig ez már 2009-es.
8/11 A kérdező kommentje:
De akkor ha képes kezelni akkor bele van írva a kézikönyvébe, hogy 100-as az ajánlott?
2020. máj. 18. 18:11
9/11 anonim 

válasza:

Épp ezért írtam le az Audi-s tapasztalatom: nem volt beleírva és mégis képes volt kezelni.
10/11 anonim 

válasza:

Figyelj, benzin mindegyik, működni fog vele az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!