Ha szerelőnél hagyom az autót, akkor onnan nem a műhely felelőssége, védje az időjárástól?
Figyelt kérdés
Opel insignia 2010, két napja szerelőhöz vittem kuplung csere miatt, és ma készűlt el. Mikor mentem az autóért megdöbbenve láttam, hogy csúnyán elverte a jeges eső. Az autó teteje, és a motorháztető tele van jég ütötte horpadásokkal. Nappal volt a vihar miközben nyitva volt a műhely, és annyi esze sem volt a szerelőknek, hogy legalább letakarják, ha már nincs szabad hely a fedett garázsban. A vállalkozó szerint nem az ő felelőssége a kár, mert nincs befolyása az időjárásra2020. máj. 27. 15:57
11/12 anonim válasza:
T. 9-es!
Senkit nem akartam megsérteni, vagy minősíteni, csupán az esélyekről írtam le a véleményem a pereskedést illetően.
Örülök, hogy azon kevesek közé tartozol akik foglalkoznak ezzel, de a kérdésből kiindulva, a kérdező autója (sajnos) nem egy a tiedhez hasonló szervizben volt.
A biztosító viszont alapból elemi kárra fog hivatkozni, a szerviz pedig szintén ezt a kiskaput fogja kihasználni.
Hogy ez mennyire emberi dolog, és hogy milyen vastag "arcbőr" kell hozzá, az már egy másik kérdés. A presztízsvesztésről nem is beszélve, de nem ezekről szólt a kérdés.
Üdv.: Hetes (és egyben lepontozott kettes)
12/12 anonim válasza:
Hol volt akkora jégeső, hogy látszik a kocsin?
És miért nincs a szerelőnek felelősségbiztosítása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!