Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha szerelőnél hagyom az...

Ha szerelőnél hagyom az autót, akkor onnan nem a műhely felelőssége, védje az időjárástól?

Figyelt kérdés
Opel insignia 2010, két napja szerelőhöz vittem kuplung csere miatt, és ma készűlt el. Mikor mentem az autóért megdöbbenve láttam, hogy csúnyán elverte a jeges eső. Az autó teteje, és a motorháztető tele van jég ütötte horpadásokkal. Nappal volt a vihar miközben nyitva volt a műhely, és annyi esze sem volt a szerelőknek, hogy legalább letakarják, ha már nincs szabad hely a fedett garázsban. A vállalkozó szerint nem az ő felelőssége a kár, mert nincs befolyása az időjárásra

2020. máj. 27. 15:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem a műhely felelőssége, ugyanis náluk volt az autó.
2020. máj. 27. 16:13
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Vitatható, mivel ez nem tartozik az elvállalt munkához.

Ő nem azt vállalta hogy megvédi a jégesőtől, hanem hogy kicseréli a kuplungot.

2020. máj. 27. 16:26
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
De az ő felelőssége, hisz nála van. Gondolj bele, hogyha nálad lenne, te gondoskodnál róla. Mivel leraktad nála, beadtad a kulcsot az asztalukra, ő felelősségük, ha bármi történik vele. Apukámnak régem a szerelőnél volt az autója és elloptak róla valamit. A szerelőnek kellett kifizetnie a kárt.
2020. máj. 27. 16:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon érzékeny szitu, őszintén ilyet még nem is hallottam. Szerintem illene nekik állni a kárt, vagy megjavítani az autót, RENDESEN.
2020. máj. 27. 16:53
 5/12 anonim ***** válasza:
68%
100%-ig a szerelő felelőssége! Vidd el megbízható szerelőhöz (nem ilyen trógerhez), aki a biztosítást is intézi, javíttasd meg, vagy ha gazdasági totálkáros lett, kérj erről igazolást a biztosítótól, ezután fogadj ügyvédet, (ez fontos!) és pereljétek be az embert a kártérítésért. Szintén 100%, hogy a pert megfogod nyerni!
2020. máj. 27. 16:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért eléggé extrém jégeső kell ahhoz, hogy szétverje az autót látható módon. Az autók túlnyomó többsége nem garázsban áll, ha minden jégeső ilyen kárt okozna, akkor minden második autó szét lenne verve, minimum.

Szerintem nem a szerelő felelőssége jogilag, bár többet a franc se vinné oda az autót, ha b..szott letakarni...

2020. máj. 27. 17:57
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

"100%-ig a szerelő felelőssége!"

Miért is? Ha meghúzzák az udvarban, vagy le lopják a felniket, vagy beverik a szélvédőt, stb... az igen. Az az szerelő sara. De azért elemi károkat ne akarjunk már egyetlen emberre ráverni.

"Szintén 100%, hogy a pert megfogod nyerni!"

Azért erre ne fogadj nagy összegben. Az elemi károknál embert nem lehet hibáztatni.

"és annyi esze sem volt a szerelőknek, hogy legalább letakarják, ha már nincs szabad hely a fedett garázsban." Aztán mégis mivel? Egy autószerelő műhelyben nem kell ponyvának lennie.

2020. máj. 27. 19:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát jó kérdés, hogy ez vismajor-e. De valószínűleg igen, így nem felel. De érdemes lenne egy jogásszal beszélned. Mert szerintem a szerelőnek kellene valami biztosítása legyen.
2020. máj. 27. 19:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ötödik válaszoló vagyok. A hetedik kollégának írnám: Én is autószerelő vagyok, egy aránylag nagy szervizt vezetek 20+ beosztottal. Attól a pillanattól kezdve, hogy átveszem az ügyfél autóját, a járművel történt dolgok az én felelősségembe tartoznak! Eleve fedett helyen próbáljuk tartani a javításra váró, vagy megjavított kocsikat. Persze előfordulhatnak extrém dolgok, vihar, földrengés, árvíz, stb. De ilyenkor az én kötelességem a károk elkerülése, vagy minimalizálása. Ezért nálunk például vannak ócska szivacs lapok, pont az ilyen esetekre, amit gyorsan rá lehet csatolni a szabadban maradt autókra. Tehát egy műhelyben igenis legyenek ilyen dolgok, vastag ponyva, vagy akár néhány ócska paplan. És a szerelés mellett a járulékos dolgok is ugyanolyan fontosak, a precíz papírmunka, az autókkal való gondos bánásmód, (pl. ülések, kormány, padlószőnyeg letakarása, a fényezés megóvása, stb.) de idetartozik a telephely munkaidőn kívüli őrzése is. Láttam én már sok nagyon disznó szerelői hozzáállást életemben, ezért írtam, hogy ez a szerelő felelőssége volt, és nem az időjárásé!
2020. máj. 27. 20:29
 10/12 anonim ***** válasza:
79%
Ennyi erővel, ha épp a tc-ben vásárolsz és a parkolójában elveri a jég a kocsidat, akkor rajtuk is lehetne követelni a kárt! Ha az utcán állsz akkor meg az önkormányzattól vagy a közút kezelőtől. Mi van ha munkaidőn kívül jött a jég? Akkor ki takarta volna le?
2020. máj. 27. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!