Miert nem indul be a simson (50)-om?
20 perce mehettem jo nagy gazzal, Menetkozben hirtelen felporgott a motor, kuplungoztam majd raengedtem lassan,miutan lassultam egy kicsit. lefulladt es azota meg se nyekken.
Elosszor azt hittem hogy a lanckerek forgott le de a helyen van.
Utana a rarugaskor kicsit erotlennek ereztem,de ettol fuggetlenul be se indult, gyertyat kivettem tartalek vadiuj gyertyat be, szikra gyonyoru a duggatyut latom, mozog, karbit kivetttem megtisztitottam, vissza es meg mindig semmi. Legszuro nincs eltomodve. A karbi uszohaza tele volt benyaval a szelepek nincsenek eltomodve. Kipufogo nincs eltomodve.
Mi lehet meg?
"a szelepek nincsenek eltomodve"
Őőőő, a simson 2 ütemű, milyen szelepekról van szó?
Amúgy főtengely szimering is okozhatja, ha tönkremegy akkor nincs kompreszió a forgattyúsházban, és nem sűrűsödik a keverék.
Előző vagyok,
Fújj bele indítósprayt, ha azzal beindul akkor karbi felől van a baj, nem jó a keverék, ha nem indul be akkor kompresszióveszteség miatt. (indítóspray helyett féktisztító is megteszi egy próbáig)
A levegocsavart betekertem teljesen es masfelt tekerst ki, ezen probaltam allitgatni mikozben jart a motor,mivel igy mar amig huztam neki addig porgott csak utana lefulladt. Egy tisztelet kort is tudtam vele menni de ha nagyon lelassul a motor megfullad.
Nem anyanyelvi szinten beszelem a magyart ugyhogy sajnalom ha nem vagyok ertheto- a karburato foporlaszto reszeire fuvokakra gondoltam, egyszeruen, szetszedtem megmosdattam benzinben es kifujkaltam minden belso alkatreszet a porlasztonak.
Ha kompreszzio lenne a ludas nem is indulna el nem? Vagy fujast tapasztalnek most hogy jar a motor?Van ennek az ellenorzesere valami mod azonkivul hogy veszek egy kompresszio merot?
Az inditosprayvel megprobalom
Koszonom az idaigi es ezutani valaszokat is 😁
Az uj dugattyu miatt kissebb a kopas es az eddigi karburator beallitasokkal elsokall.
Probald mega karburatorhoz illo alap beallitasokatosszehozni es azzal kiprobalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!