Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert nem indul be a simson...

Miert nem indul be a simson (50)-om?

Figyelt kérdés

20 perce mehettem jo nagy gazzal, Menetkozben hirtelen felporgott a motor, kuplungoztam majd raengedtem lassan,miutan lassultam egy kicsit. lefulladt es azota meg se nyekken.

Elosszor azt hittem hogy a lanckerek forgott le de a helyen van.

Utana a rarugaskor kicsit erotlennek ereztem,de ettol fuggetlenul be se indult, gyertyat kivettem tartalek vadiuj gyertyat be, szikra gyonyoru a duggatyut latom, mozog, karbit kivetttem megtisztitottam, vissza es meg mindig semmi. Legszuro nincs eltomodve. A karbi uszohaza tele volt benyaval a szelepek nincsenek eltomodve. Kipufogo nincs eltomodve.

Mi lehet meg?

2020. máj. 27. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Gyűrű törés.
2020. máj. 27. 15:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezen en is aggodtam mivel soha nem csinaltam meg. De ilyenkor nem csak a gyurut kell lecserelni nem?
2020. máj. 27. 15:13
 3/8 A kérdező kommentje:
Na szet szedtem a hengert a dugattyu gyuruknek semmi bajuk de a a felso tugorgo szetesett, nem szaroztam, vadiuj duggatyu uj gyuruk,uj tugorgo, most kis rugdosasra nyelgazon elindul, es szepen harap de egy bizonyos fordulat szam alatt doglodik es fullad, megall. En arra gondolok hogy innen karbi vagy maga a benzin okozza a bajat (par honapos a benya benne) de idaig hiaba bohockodtam a levego csavarral nem segitett sokat. Otlet valakinek?
2020. máj. 27. 18:12
 4/8 anonim válasza:
100%

"a szelepek nincsenek eltomodve"

Őőőő, a simson 2 ütemű, milyen szelepekról van szó?

Amúgy főtengely szimering is okozhatja, ha tönkremegy akkor nincs kompreszió a forgattyúsházban, és nem sűrűsödik a keverék.

2020. máj. 27. 18:49
 5/8 anonim válasza:
74%

Előző vagyok,

Fújj bele indítósprayt, ha azzal beindul akkor karbi felől van a baj, nem jó a keverék, ha nem indul be akkor kompresszióveszteség miatt. (indítóspray helyett féktisztító is megteszi egy próbáig)

2020. máj. 27. 18:51
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A levegő csavarral nem bohóckodni kell. Tekerd be koppanásig, utána másfél kört vissza. Ez egy alap beállítás, így a motornak indulnia kell. Ettől lehet/szabad eltérni, de finomhangolást csak üzem meleg motornál csinálj.
2020. máj. 27. 19:15
 7/8 A kérdező kommentje:

A levegocsavart betekertem teljesen es masfelt tekerst ki, ezen probaltam allitgatni mikozben jart a motor,mivel igy mar amig huztam neki addig porgott csak utana lefulladt. Egy tisztelet kort is tudtam vele menni de ha nagyon lelassul a motor megfullad.

Nem anyanyelvi szinten beszelem a magyart ugyhogy sajnalom ha nem vagyok ertheto- a karburato foporlaszto reszeire fuvokakra gondoltam, egyszeruen, szetszedtem megmosdattam benzinben es kifujkaltam minden belso alkatreszet a porlasztonak.

Ha kompreszzio lenne a ludas nem is indulna el nem? Vagy fujast tapasztalnek most hogy jar a motor?Van ennek az ellenorzesere valami mod azonkivul hogy veszek egy kompresszio merot?

Az inditosprayvel megprobalom

Koszonom az idaigi es ezutani valaszokat is 😁

2020. máj. 28. 18:36
 8/8 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Az uj dugattyu miatt kissebb a kopas es az eddigi karburator beallitasokkal elsokall.

Probald mega karburatorhoz illo alap beallitasokatosszehozni es azzal kiprobalni.

2020. jún. 3. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!