Simson nem indul. Mi lehet a hiba?
Tisztelt Kérdező!
Szerintem Önnek már egyszer irtam választ erre a problémára!
Ha tényleg minden jól be van állítva és garantált, hogy a motor gyújtása tökéletes, akkor csak az lehet a gond, hogy a motor falsot szív.
Több száz Simsont javítottam, minden esetben a nehéz indítás okát vagy a hibás gyújtás, karburátor, vagy főtengely szimering hibály okozza, néha előfordul, hogy a karburátor szívócsonk tömitetlensége miatt fals levegő jut a hengerbe, ezért felborul a levegő keverék aránya, a motor nem indul!
M531 (S51) blokk esetén a blokk széthúzása nélkül cserélhető a főtengely szimering olcsón.
M53 (S50, Star stb.) blokk esetében nagy szivás van, mert szét kell húzni a blokkot és az kicsit nehezebb művelet.
Leírtak alapján, a motor szimeringes lehet, de csak akkor, ha a gyújtás és a karburátor biztosan jól van beállítva.
A motorról azt irta "folyton beköpi a gyartyát" tipikus jele annak, hogy olaj jut az égéstérbe a hajtóműből (váltó felöli oldalról)
Remélem tudtam segíteni!
Tisztelt Utolsó!
Igen, valóban már kiírtam a kérdést. De sajnos még mindig fenn áll a probléma.
Hétvégén megnézem a motort. Gyújtást alaposan körbejárom, karburátort szintén. Légszűrőt is kimosom. Szimmeringeket cseréltem benne a nyáron. Azonban azt észrevettem már korábban is, hogy mintha ferdén lenne a vázban a blokk, vagy a doboz. Mert a karburátor szívótorokjánál nem csatlakozik rendesen a gumiharang és a légszűrőház. Próbltam a dobozon is állítani, és a két blokktartón is, de sikertelenül.
Ön mit javasol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!