Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek?

Milyen autót vegyek?

Figyelt kérdés

Első autó lenne, viszonylag keveset vezettem jogsi óta, és nem is nagyon mennék eleinte sokat, de ugye kezdőként azért még a kuplungozás, váltó ide oda rángatás, lefele fulladás stb. (tudjátok, ahogy kevés rutinnal néha szerencsétlenkedik az ember) miatt azért még nem vennék komoly autót. Valami olyan kellene, ami megbízható, és bírja azt a gyűrödést, amit kap. Persze nem azt mondom, hogy idétlen módon vezetnék, csak azért mégse egy jó autót nyírjak ki elsőre. Kb 500 ezer ft a határ. Az is fontos, hogy ne menjen rá az összes pénzem a szervizre. Viszonylag kis fogyasztású, alacsony fenntartási költségű autó kellene. Gondolkoztam Citroen Saxo 1,5 D-n. A szívódízel elvileg kinyírhatatlan, alig eszik valamit, és a legnagyobb probléma az autóval talán a hátsó híd lehet, amit azt olvastam, hogy 50-60 ezer körül csinálnak, de azzal évekig nincs gond, és nem is biztos, hogy előjön. Eseteg VW konszernes 1,9 SDI motorral, szintén a kis fogyasztás és a megbízhatóság miatt.

Esetleg, ha mást tudnátok ajánlani, bármi jöhet, én nem annyira értek a többi márkához, csak ezekről tudok többet, amiket felsoroltam.

2020. máj. 24. 17:14
A kérdező szavazást indított:
Citroen Saxo 1,5 D
VW Golf IV 1,9 SDI
Seat Ibiza 1,9 SDI
10 szavazat
 1/4 anonim válasza:
100%
Ha igénytelen, keveset fogyasztó autót szeretnél, akkor tudom ajánlani a Fiat Seicento 1.1-t (első autóm), Volkswagen Passat B5 1.9 TDI-t (harmadik autóm) vagy a Mitsubishi Space Star 1.9 DI-D-t (negyedik autóm). Mindegyikkel 20 és 50 ezer között mentem, olajcserén kívül más dolgom sosem volt. Sajnos vonzom a baleseteket, mindegyiket felnyomták hátulról, ezért lettek lecserélve, de mind a mai napig visszaülnék bármelyikbe szívesen. :)
2020. máj. 24. 17:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy szívó benzinest vennék, nem egy dízelt.
2020. máj. 24. 17:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

SDI-t felejtsd el.

De ennyiért úgy eleve a VAG TDI-t, azokat inkább 7-800.000 körül kellene nézni.

Ennyiért Isuzu Astra G-t nézz, ha dízel kell. De inkább én is azt mondanám legyen benzines. 1.6 16v Golf Iv-t már ki tudsz fogni ennyiből

2020. máj. 24. 20:07
 4/4 QQRIQ20 ***** válasza:

Golf IV 1.6 (1.4 sem rossz, csak az nagyon gyenge)

Opel Astra F mondjuk ezek rohadnak, de mindent gombokért lehet kapni hozzájuk.

Renault Clio 1.4

Ford Focus első generációja is jó lehet, de azok is hajlamosak rozsdásodni.

2020. máj. 26. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!