Hogyan szoktátok lemosni az autót?
Otthon: vödör, kocsimosó sampon, slag, kocsimosó szivacs
Bevizezem, lemosom, leöblítem.
Benzinkúton csak a kézi önkiszolgáló mosót használom többnyire OMV-be megyek. Régen a MOL automatáját használtam nem volt rossz de a dzsuva egy része rajta maradt nem mosta le alaposan főleg a résekbe ugyanúgy ott maradt a kosz. Másik eset 3 éve volt kb amikor a forgó kefe tönkretette az ablaktörlő szerkezetet a karokat kimozdította ami végett a szerkezet tönkrement. Ebbe benne volt az hogy kopott volt már de elég nagy kárt csinált attól függetlenül, szóval azóta az automatákat kerülöm.
Kb másfél éve nyílt itt egy önkiszolgáló mosó egy nagyon egyszerű. Oda kimegyek szépen lemosom kb havonta szoktam. Ha nagyon dzsuvás helyen jártam akkor csak simán odamegyek és 200 Ft-ból csak a magasnyomású öblítővel lecsapatom a sarat róla, teljesen jó így is ha előtte nem rég volt lemosva. Annál a mosónál porszívó is van, kegyetlen jól szív. Mivel gyakran viszek takarmányt meg pár koszoló cuccot így sűrűn kell porszívózzak. Az itthoni leselejtezett de műhelybe még használható porszívóm gyenge hozzá. Amit a szobákban használok azt nem fogom be autó takarításra, de az sem a legerősebb sajnos.
Mosóban:
- öblítés
- mosás
- gyorsszáradó öblítés
Én itthon szeretem kézzel mosni. Slaggal a nagyját lecsapatom. Utána vödörbe autósampon + víz és fentről lefelé mosókesztyűvel végigtörlöm. A legvégére hagyom a felniket. A végén kap egy öblítést slaggal. Aztán hogy ne legyen vízkőfoltos, direkt erre való mikroszálas autótörölközővel szárazra törlöm. Ez olyan, hogy nem kell dörzsölgetni, csak kiterítve rádobom a felületre, a sarkánál megfogva lassan végighúzom és tök száraz utána minden. Ha ezzel megvagyok jön a pumpás gyorswax. Ráfújom a felületre, miroszálas kendővel letörlöm, fényesítem. Ezt sem dörzsölgetve, hanem csak egy irányba törölve. A legvégén tisztítom le az ablakokat.
Ha ezzel megvagyok, jón a belső. Szőnyegeket kiveszem, kirázom. Alaposan felporszívózik, a műanyag részek kapnak műszerfalápolót. Végül a bőr részek kapnak bőrápolót.
Néha a motorteret i kitakarítom. A port kompresszorral lefújkálom. A motorháztető szigetelését kiporszívózom. A műanyagok, ami kézzel elérhető kapnak ápolószert.
Én jobban szeretem ezeket a műveleteket aprólékosan kézzel elvégezni. Ilyen önkiszolgáló pénzbedobálós magasnyomású mosóban csak télen szoktam járni, mikor hideg van, de a sót nagyjából le akarom csapatni az autóról. De az ilyen mosóban hiába megyek végig az összes programon, soha nem lesz olyan makulátlanul tiszt az autó, mintha kézzel mosnám.
Újabban semmi időm, ezért beállok egy jól bevállt kézi mosóba és simán leküldöm samponos melegvízzel, aztán leöblítem tiszta vízzel. 1500-ból kijön, télen, amikor full retkes akkor 2000.
Amikor van időm, akkor itthon mosom, először magasnyomásúval, aztán autósamponos víz+ szivacs, majd magasnyomásúval leöblítem és mikroszálas kendővel áttörlöm. Ilyenkor sokkal szebb, de ez elég sok idő.
OMV kézimosónál.
Nekem bejöttek ezek a kutak, igaz az egyiknél tankolok meg porszívózok, a másikra meg csak a mosásért megyek át, mert ott 2 hely van, kevesebbet kell várni.
De ha megoldható lenne, valószínű én inkább otthon mosnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!