Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyenkor télen hogy érdemes...

Ilyenkor télen hogy érdemes lemosni az autót?

Figyelt kérdés
Kb. 1 hónapja mostam le, pár mm-es sárréteg van a kocsin, az ajtók alján már nem lehet látni a színt, és a dísztárcsák is ezüstszínűből barnák lettek. Holnap -1-1 fok lesz, le lehet ilyenkor mosni vagy várjak amíg jobb idő lesz? Illetve utána hol száradjon meg? Utcán vagy garázsban, aminek lyukas a teteje, beázik és hideg?

2020. jan. 17. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Én két naponta mosom, mosás után megyek vele jó pár km-t persze városba, mert főúton megint piszkos lenne :D ajtókra kell figyelni, hogy ne maradjon víz ami miatt befagyhat. Jártam már úgy, hogy csak a hátsó ajtón tudtam beszállni :D. De mosni kell ha hosszú távra tervezel a kocsival. Azt ügyd tudod, hogy Te nem a kefével kezdesz hanem habos magasnyomással? Mert a kefe karcolhat.
2020. jan. 17. 23:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Vízzel szoktam a kézi mosóban. -3 fokban is lecsapom simán, azalatt már annyira nem. Ne tartsd a sót az autón, inkább mosd le a hidegben.
2020. jan. 18. 00:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Ilyenkor télen főleg ha latyakos idő van akkor érdemes igazán lemosni. A sós latyak csúnyán kitudja kezdeni a fényezést, és rozsdásodhat az autó. Nekem az egyik ajtóm alján már kikezdte a festést és bizony már megjelent a felületi rozsda is. Régebben erre nem figyeltem annyira, hülye voltam itt az eredménye. Latyakos időben inkább öblíteni szoktam hogy a dzsuva nagy része lekerüljön és ennyi, aztán ha már nem tervezek hosszabb útra menni akkor rendesen lemosom és a mosóból egyenesen a garázsba megyek vele szerencsére itt van a házunktól 100 méterre egy kézi mosó. Amikor vége ennek a latyakos, téli időnek akkor gépi mosóba viszem és teljes mosást kérek igaz az elég sok hibát hagy maga után viszont az alját is szépen lemossa az autónak ez az egy előnye van.

De így télen én lemosom és egyből garázsba viszem az autót. Amikor hosszabb ideig nem leszek garázsban akkor amennyire tudom szárazra törlöm az autót.

2020. jan. 18. 00:10
 4/7 Barnabas333 ***** válasza:
Azt mondják ha nincs latyak felesleges. Ha meg van hó, az ajtóknál a gumikat töröld meg, meg fújd le szilikonnal. Egyszer nekem is befagyott...
2020. jan. 18. 06:22
 5/7 anonim ***** válasza:

"Azt mondják ha nincs latyak felesleges"

Nagyon gusztusos egy olyan autóba beülni, amit fél centis retekréteg borít...

2020. jan. 18. 07:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még nem volt olyan retkes az autóm, hogy a színe sem látszik.

Télen sem szokott tartósan, hónapokig tartóan egész napos fagy lenni. Ha kicsit jobb idő van, akkor szoktam mosni. Ilyenkor télen, a hidegben nincs kedvem otthon a slaggal, vödörrel, szivaccsal vesződni. Pedig úgy lesz csak teljesen makulátlanul tiszta. Inkább elmegyek ilyen pénzbedobálós önkiszolgáló mosóba és ott lecsapatom. Szépen aprólékosan végigmegyek minden programon. Mire hazaérek a menetszél nagyjából letolja a víz nagy részét. A többi itthon csöpög le, szárad meg. Még soha nem fagyott be az autómon semmi.

Aki két naponta mosatja, annál a rések, üregek gyakorlatilag soha nem tudnak kiszáradni. Oké, hogy a sót lemossa, de a gyakorlatilag folyamatos nedves környezet sem fog jót tenni hosszú távon a karosszériának.

2020. jan. 18. 09:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Menj el egy benzinkútra, ahol van gőzborotva. (Ne OMV kútra, mert ott gagyi) Lemosod, aztán nem foglalkozol a többivel.
2020. jan. 18. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!