Milyen kombit kéne vennem ezekre a célokra, minél olcsóbban?
Árát direkt nem írok, kíváncsi vagyok, hogy szerintetek mi az az alsó összeghatár, amennyit mindenképpen érdemes lenne költenem ha normálisan működő autót szeretnék...
Egyrészt (sajnos) ingázáshoz is kéne, heti 4-5 napon 2* 50 km...
Másrészt bicikli és nagyon nagytestű (90kg) kutya szállítására, belföldön havi néhány alkalommal, vagy akár külföldre évi 1-2 alkalommal (Horvátország, Montenegeró, Albánia).
Szinte semmilyen elvárásom nincs az autóval szemben, azon túl hogy vigyen el A-ból B-be, legyen benne klíma és nem menjen rá a gatyám.
5-6 évre tervezek vele, aztán nem érdekel hogy el tudom e még passzolni, vagy egyenesen a bontóba megy. De addig ne haljon meg teljesen!
Gondolom már leesett, de semennyire nem értek az autókhoz egyébként.
Sajátom még sosem volt.
Vegyél egy egyterűt abba beleférnek ezek.
Sőt a két személyest meg nagyon olcsón árulják.
#1. És ha egyterűt, akkor milyet?
Ezt nem írtam, de nekem nem jó a 2 személyes, ingázásnál 3 személyt szállítanék...
Túrázásnál magamon kívül csak egyet, mert ha többen megyünk, akkor úgyis lesz más aki tud hozni kocsit...
Szóval ilyen esetben 2 kerékpár szállításának megoldhatónak kéne lennie.
2. gen Avensis (T250) valóban nagyon megbízható autó. Dízelellenes vagyok, de erre a használatra azt kell venni, 2.0-t vegyél, semmiképpen sem a 2.2 verziót mert az nagyon problémás motor, sok a panasz rá.
Esetleg 7gen "hullaszállító" Accord, a 2.2 dízel nagyon jó motor, ez még dpf nélküli. Kivisz a világból, ha normális olajat töltesz bele akkor pedig vissza is hoz.
Azt csak tippként irtam, de vegyél Partnert 5 személyest az tökéletes.
Köszönöm!
#4. És akkor már miért ne mondjuk egy dízel Corolla Wagon?
Persze szerényebb képességű, de jóval olcsóbb is...
Vagy van valamilyen konkrét oka annak, hogy pont Avensist írtál? Annyival jobb ár/érték arányú esetleg?
Amúgy köszi az infót, ment a zöld, de ezt már pont hallottam mástól is, hogy a 2.2 problémás. Legalább most Te is megerősítetted! :)
Esetleg a Ford Mondeo Turnier 2.0 tdci? Erről tudtok valamit?
(2005 környékéről)
Jogos a kérdés!
Először olyanra gondoltam amibe bele tudod szuszakolni a biciklit. Sosem próbáltam kombiba belerakni (na meg a bicikli mérete sem mindegy), de ugye az Avensis a nagyobb, így több az esélyed.
Ha a kutyát és a biciklit egyszerre tennéd be, akkor viszont teljesen mindegy mert a bicikli a tetőre fog kerülni.
A Fordokért sosem voltam oda, de volt egy erős váltás és elkezdtek szép autókat csinálni. A 3. generációs Mondeo szép lett, a 4. pedig hihetetlenül elcsöppenősen szép. Nem tartom annyira megbízhatónak mint a Toyota-Honda párost, de annyira szép hogy talán egyszer veszek egyet.
Az 1.9-es Passat/Octavia sem lenne rossz (Pl Passat 3BG). Műszakilag jók, megbízhatóak, bizonyítottak, utána kell olvasni hogy pontosan melyik motorkód/évjárat ami elpusztíthatatlan és kivinne a világból. Ezekből sajnos nehezebb jót találni mert a legtöbben benne van a Föld-Hold távolság 2x. Púposra rakott kamionokkal hordták be külföldről és a határon valamilyen mágikus energia hatására visszatekeredtek az órák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!