Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megálláskor sebességben...

Megálláskor sebességben hagyjam az autót vagy kéziféket használjak?

Figyelt kérdés
Ha megállok akkor elég sebességben hagyni az autót vagy inkább a kéziféket használjam? Én kéziféket használok, de mindenki azt mondja hogy csak hagyjam sebességben.. De nem árt a kuplungnak / váltónak ha mondjuk egy lejtön állok meg?
2020. máj. 19. 14:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a kézi féket, ha hiszed ha nem arra találták ki hogy azzal rögzitsük az autót.

Semmi másra nem lehet használni a kézi féket csak rögzitésre.

A sebességben azért nem jó hagyni mert ha rászokik az ember és egyszer agy lejtősebb helyen úgy hagyja az ember, akkor akár át is tud fordulni a motor és elgurul.

2020. máj. 19. 14:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Kézifék.

Én nem értem, miért idegenkednek tőle az emberek. Viszont a család ismerősei közt volt olyan, aki a pincegarázsba leálláskor sebességbe tette a lejtőn álló kocsit, lement ajtót nyitni, a kocsi meg rágurult - ő félreállt, de reflexből fél kézzel akarta megállítani a kocsit, amit a könyökétől lentebb nem sok csont köszönt meg így utólag.

2020. máj. 19. 14:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Kézifék + sebesség.
2020. máj. 19. 15:48
 4/11 anonim ***** válasza:
61%
Ha egyenes szakaszon állsz, elég sebességben hagyni, ha lejtőn vagy, mindkettő ajánlott. És nem, nem árt neki. Miért ártana?
2020. máj. 19. 16:05
 5/11 anonim ***** válasza:
60%
Én akkor húzom be a kéziféket, ha emelkedőn/lejtőn állok, vagy járó motorral várakozok vagy kiszállok, minden már esetben sebességben hagyom. 16 év alatt nem nagyon volt behúzva a kézifék, mert apám se szokta, de működik, ha kell.
2020. máj. 19. 16:31
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A kéziféknek, vagy rögzítőféknek pont ez a funkciója, hogy rögzíti az autót, mikor leparkoltál. Nem csak dísznek van.

Én mindig behúzom, sebességben soha nem hagyom. Eddig semmi gondom nem lett ebből. A porvédő gumit érdemes a bovden végén időnként ellenőrizni. Ha ki van szakadva, akkor csere és megint évekig nincs rá gond. És máris megelőztük azt a gondot, amit fel szoktak hozni, hoyg behát berohad meg télen befagy.

2020. máj. 19. 16:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt kiszállsz az autóból behúzod a kéziféket. Egyenes úton megtartja a motorfék is, de semmi előnye nincs, ha nem használod a kézit.

Ez ilyen magyar szokás, hogy nem húzzák be, mert '83-ban a nagypapa zsiguliján egyszer befagyott. Meg persze így megspórolják a 10 évenkénti 3000 Ft-os kézifék bowden cseréjét.

2020. máj. 19. 19:12
 8/11 anonim ***** válasza:
23%
Télen érdemes figyelni rá, hogy a kézifék szeret befagyni.
2020. máj. 20. 01:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor fagy be, ha nem szoktad használni. 20 éve vezetek télen-nyáron, volt szalonautóm, volt járóképes bontószökevényem, soha sehol semmiben nem fagyott be a bovden.
2020. máj. 20. 07:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Láncos vezérműnél sem ajánlatos sebességben hagyni.
2020. máj. 20. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!