Lambda szondát jelzi az autó hibának és néha rángat, nem gyorsul de a szonda új. Mi lehet a gond? Részletek lentebb.
Kocsi: Chevrolet (Daewoo) Lacetti 1.4
Opel Ecotec motor van benne.
Szóval a lambda szondát jelzi hibának (bank 1, sensor 1) a kocsi, viszont néha eltűnik a hiba kód.
Akár van, akár nincs hiba kód, néha olyat produkál a kocsi, hogy nyomom a gázt és lassul, lepadlózom, akkor még jobban lassul, aztán ha felengedem a gázt és újra lenyomom akkor vagy ismétlődik vagy pedig elkezd rángatni és utána néhány másodperc múlva "magához tér" és újra húz.
Hidegen melegen egyaránt csinálja, de általában akkor ha ~3000 alatt van a fordulat.
Párásabb, esős időben mintha gyakrabban csinálná.
Illetve ha ilyet csinál és benyomom a kuplungot és padlógáz nyomok akkor vagy felpörög jól, vagy pedig nagyon lassan emelkedik a fordulat, ha meg nem nyomok gázt akkor leesik a fordulat ilyen 600 körülire.
Nagyon ritkán indításkor azt csinálja, hogy nem megy fel alapjáratra a fordulatszám, hanem 600-700 körül van és gázadásra is nagyon lassan kezd el felpörögni.
Fogyasztása a kocsinak teljesen jó, 6.8-7.5 közt eszik.
Ezek lettek már cserélve:
- gyertyák
- lambda szonda
- benzinpumpa
Ha az EGR szelep csatlakozóját lehúzom akkor is ugyan úgy csinálja néha, szóval nem hiszem, hogy az EGR a gond.
Van, hogy 1-2 hónapig tünetmentes aztán megint elkezdi, nem tudom megmondani, hogy mikor fogja újra csinálni.
Mi lehet a gond?
Előre köszönöm a segítséget!
Próbáld meg a lambda szonda csatlakozóját lehúzni ilyenkor be áll egy "átlag érték" üzem módba, ha még mindig az a ludas akkor kifog így derülni, próbáld ki az áramtalanítást is ! Aksi csatikat le fél perc múlva vissza, valamint én átnézném a gyújtást mert elég sanszos hogy ott a hiba ! Gyújtás elosztó vagy kábelek.
Lehet még hőgomba jeladó is ! Nem ősszetévesztendő a veti kapcsoló hőgombával ! Ez a hengerfejbe megy bele.
Sok siskert
Örülök hogy segíthettem !
Az említett átlag érték miatt nem biztos hogy a fogyasztásod ugyan az marad mint eddig de az már a legkevesebb gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!