60 évesen jogosítvány autóra? Többi lent :-)
2017-ben egy nénike a kisvárosomból kitalálta hogy ő márpedig jogosítványt szeretne.
Igen ám, de a szerencse úgy hozta, hogy én voltam az egyetlen oktató akit ismert régebbről, így hát engem kért meg.
Azt már mindjárt az elején meg kell említenünk, hogy 600 dioptriás szemüvege volt, és idegileg sem volt túl jó állapotban az utóbbi évek megviselték .
Na mindegy, teltek múltak a napok, a néni 62 évesen kezdte ha jól emlékszem,és kerek 2 órámba telt bemutatni a kocsit, és a pedálokat neki, mert nem bírta megjegyezni a sorrendet a pedálokkal...
Mondom ez kész...
Szépen lassan ,csiga tempóval haladtunk mindig annak ellenére hogy már a 18.-ik óráján tartottunk, természetesen nem telt el úgy 5 perc, hogy ne kelljen belenyúlnom a kormányába (kuplung csúsztatást már meg sem említem, úgy köhögött a kocsi (2012-es Astra dízel) utána, hogy majd kiszakadt a tüdeje.
Már vagy 35 óra után érezte magát magabiztosabbnak, ekkor azt mondta, hogy elmegy a Milíciára vizsgázni elméletiből.
Igen ám, de nem sikerült neki elsőre.
Másodjára pedig ,amikor be kellett programálja a rendőr a forgalmi vizsgsára 2 hónapra rá tette be, ez idő alatt elfelejtette a felét amit nagy nehezen kihúztam belőle, és mondanom sem kell, hogy olyan féket b.ott a rendőr már az első körforgalomnál ,hogy a majdnem kirepült a nénike az ablakon a fenébe.
Természetesen meg se parittyázta az egészet, azt mondta ,van idő.
Következő alkalomkor is megbukott, igaz kicsit később, kb 30 perc után.
Ekkor, már kezdte elveszíteni türelmét, pláne, hogy a fiától kapott egy nagyon szép német autót születésnapjára, és én nem tudom hogy mit csinált vele a fia, de az utolsó magánvezetési órájára úgy jött, mint ha megtaláltosodott volna.
Én köpni nyelni nem tudtam a csodálkozástól, hogy mi történt vele.
Vizsgáján másnap átment, és a rendőr azt mondta, hogy ő az egyik legidősebb jelölt aki valaha nála vizsgázott.
Nagyon nagyon hálás volt, megköszönt mindent, a türelmemet stb.
Azóta eltelt több mint 2 év, állítólag bevásorolni megy, meg kisunokákra vigyázni, stb.
Ha szembe megyek vele(közel laknak) mindig villog, amit én tanítottam meg neki :)
Nagyon jó érzéssel tölt el amikor belegondolok, hogy segíthettem neki
Üdv,
egy nagyváradi oktató
De jóóóó!!
Köszönöm ezt a szép történetet :-) Az eleje kb. az, amire számítottam, a vége nagyon nem :D
5-ös, mondjuk ebben nagy igazságod van...
Lehet, hogy egy huszonéves, discoból hazafelé jövő ittas tinédzser nagyobb veszélyt jelent az utakon, mint a nénike.
Vagy emlékszem rá, volt egy főnököm, az az utakon élte ki az agresszióját vezetés közben - nem is titkolta, Ő maga mesélte el.
De aranyosnak tetszik lenni!
Én 32 vagyok. Novemberben kezdtem. Most mivel áll minden nem tudom mikor fogok vizsgázni mert gyakorolni kell még egy kicsit.
Most közelítek az 50. Órához.
Eleve úgy indultam neki, hogy nekem a kötelező minimum 60 óra. Így nem érhet nagy meglepetés. Sajnos december végén elvesztettem a munkámat, a jogosítványra évekig gyűjtögettem, így ebben a gazdasági helyzetben szerencsére be tudom fejezni a félretett pénzemből. A szüleim miatt a legfontosabb a jogsi. 64 és 65 évesek. A tesóim Pesten élnek. Ha bármi van a szülőkkel én minél gyorsabban szeretnék segíteni nekik, mivel én itt maradtam velük egy városban. Ez a szerencse. Apukám tud vezezni, de nem szeret. Meg már egyre tompábbnak érzi magát vezetés közben azt mondja. De kb 40 éve vezet.
Még néha nekem 32 éves fiatal felnőttnek is azt mondja az oktatóm, hogy nem úgy fog az agyam, mint egy tizenévesnek... Még jó!
Ilyen mondatokra számítani kell. Meg a reflexek sem olyanok már mint régen. Minél később tanulunk meg vezetni, annál nehezebb lesz, de nem lehetetlen. Csak számolni kell azzal, hogy sok pótóra kell... Nagyon sok. Nekem a kötelezőn felül 40 van kifizetve. Nem tudom elég lesz-e. De kell, amennyi kell. Én vezetni szeretnék.megtanulni nem csak jogosítvány kell. Tudom nem az órán tanulom meg úgysem max. csak az alapokat de magabiztos szeretnék lenni. Ha jól tudom az én oktatómnál is fog tanulni egy 60 körüli hölgy. Semmi sem lehetetlen! Sok sikert menni fog, jó móka és nagy élmény lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!