Melyek azok a helyek, amelyeket meg kell tapasztalnia egy gyakorló autóvezetőnek Miskolcon?
Civil sofőrként elég ha lehet ha tudod alkalmazni a kreszt, ezeken a helyeken hibáznak sokan, legalábbis többször hallottam amikor a villamos dudál autósra.
[link] ,20.8082958,3a,75y,166.01h,82.64t/data=!3m6!1e1!3m4!1sbsn6f8x-AHhJzMoMtOoSRQ!2e0!7i16384!8i8192
Itt tudni kell melyik oldalra húzódsz ki, bekanyarodáshoz, ha elnézed a stop táblát, és balról jönnek simán baleset lehet.
[link] ,20.7911345,3a,75y,192.05h,80.01t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOGevzCaeKskjeWW9Z5Gt_g!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu
Biztos vannak még problémás helyek, de mindenhol nem járhat az ember, ezért kell némileg képben lenni a szabályokkal.
Menj és kész!
Attól hogy betanulod hogy a Tiszainál meg kell állni mindhárom elsőbbségadás táblánál általában még nem fogod tudni reflex szinten hogy mucsaröcsögén mit kell csinálni. Sőt, betanulod és figyelmetlen leszel.
Kövesd a kreszt, kövesd a többi autóst, és jó lesz.
Bármennyit is vezetsz, mindig lesz egy "következő" helyszin, ami ismeretlen a számodra. Ha ma betanulod a város 8-10 kritikus kereszteződését, az semmit sem fog jelenteni, ha holnap, egy idegen csomópontra esel be.
Csak az új, ismeretlen kihívások és váratlan szituációk megélésével alakulhat ki benned a problémamegoldó készség. Az "itt így szoktam fordulni" jellegű, görcsös öreguras vezetés, a lehető legrosszabb iskola. :(
A többi mellett amit ajánlottak, én még a selyemréti kereszteződést ajánlanám (Baross G. - Bajcsy. sarka) az főleg akkor akkor "izgalmasabb" , ha nem a villamossal párhuzamosan szeretnél haladni.
Viszont az tényleg nem jó, ha ezeket betanulod, és utána fejből alkalmazod,de gyakorolni jó helyek, hogy tapasztalj a simánál bonyolultabb helyeket is, főleg ha később pl Budapesten is akarsz vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!