Mik azok az apróságok, amik egy autóvezetőnek jó ha vannak?
Tapasztalt autósok, a tanácsotokat szeretném kérni!
Kitaláltam, hogy csinálok a barátomnak egy autós-dobozt, de igazán hasznos dolgokat szeretnék bele rakni. Odáig eljutottam, hogy térkép, elemlámpa; de kíváncsi lennék az ötleteitekre. Ha volt már olyan, hogy valami kellett volna a kocsi körül, de nem volt kéznél, mi volt az?
Ha a normális emelő nem is jön össze (nehéz elérhető áron jót beszerezni), egy darab deszka jól jöhet a gyári emelő talpa alá (apropó, nem tudja valaki, miért van minden emelő talpa gyárilag alulméretezve?). Nagyon meg kell válogatni a deszka anyagát, puhafa szóba sem jöhet, kőris, bükk, esetleg. Jómagam kamionpadlót használok, az tökéletesen megfelel.
Az pedig, hogy mi nosztalgikus... A szigetelőszalag lehet, hogy az, de az az autón kívül is jól használható. A biztosítékok kiolvadása ellen tudtommal a mai autók sem védettek (legalábbis a VW Polo és a IV-es Golf, illetve a Ford Mondeo biztosan nem, mert ezeken cseréltem már). A gumik pedig, mivel alapkoncepciójuk változatlan, a mai napig képesek engedni (a szög, mint olyan szintén változatlan maradt) és az sem változott, hogy pár tizedes nyomáskülönbséget szabad szemmel nem lehet látni, de jelentős hatása van az autóra. Úgyhogy nem gondolom, hogy ezek csak nosztaligázásra lennének jók...
Nekem a "tekerős" elemlámpa mellett van berakva a csomagba esőköpeny.
A lámpa a Decathlonból van, nem kell bele elem, ha lemerül néhány kurblizás után megint világít. Az esőköpeny meg hasznos még akkor is, ha esőben fényszóró izzót, vagy kereket kell cserélni.
Télen nem árt egy szétszedhető hólapát (bár mostanában nem nagyon volt hó), és egy 5 kg-os útszóró só sem elakadás esetére (bár aki csak városban közlekedik annak felesleges lehet).
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Sikerült összehozni egy 20-25 apróságból álló listát! Ma megyek megvenni a dolgokat!
(Amúgy az autó nem mai csirke, azt hiszem, " a nosztalgia" dolgok is hasznosak lesznek :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!