Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A rendőröknek muszáj autót...

A rendőröknek muszáj autót vezetnie?

Figyelt kérdés

Minden rendőrnek muszáj vezetni?

Én ugyanis szeretnék rendőr lenni pár év múlva.

Van jogosítványom meg tudok is vezetni csak nem szeretek.

Van lehetőség választani ha arra kerül a sor? :D

Elég ha a társunk vezet? Mennyire fogadják el ezt az indokot?

2020. ápr. 17. 20:50
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Mehetsz gyalog is ha elég gyors vagy! :D
2020. ápr. 17. 21:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy rendőrnek kötelező jogosítvánnyal rendelkezni, addig nem is lehet szakmai vizsgát tenni. (a képzés ideje alatt megszerezhető, iskolai keretek között).

De ugye ez neked megvan.

Tudtommal a 10/2016. (IV. 25.) ORFK utasítás szabályozza, ez alapján ügyintézői igazolvány és közvetlen vezetői megbízás ill. felhatalmazás kell a szolgálati autó vezetéséhez.

De ha vezetned kell, akkor nincs más lehetőség, csak "Parancs, értettem!".

2020. ápr. 17. 21:10
 3/7 anonim ***** válasza:
29%
Pontosan nem tudom hogy van a rendőrségnél, de gondolom van külön sofőr munkakör, persze biztos kell hozzá valami rendvédelmi végzettség is. Szóval ne sofőrként jelentkezz, biztos van olyan munkakör ahova nem kell jogsi, meg ugye nem elég csak jogsi, PÁV is kell hozzá hogy valaki megkülönböztető jelzésű rendőrautót vezethessen.
2020. ápr. 17. 21:11
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

Gyalogjárőr is képes használni a civil sutóját Magyarországon, hát nem kell azért túl sokat tepernie, ha egy rendőr gyalogos járőrözési feladatott kapjon.

Amúgy a mai rendörség, közel sem a régi katonaság. Keresztbe-kasul cserélgetik a különböző feladatokra beosztott rendörök a szolgálataikat. Jó a feletessel egyszer minimum egy évre vagy életre jóvágagyatják ezt.

2020. ápr. 18. 02:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ismertem egy idösebb rendört, ő min. 5 éve csak a zárkákhoz volt beosztva. Igaz ha nem így lett volna, rokkant nyugdíjas lehet volna csak, mert a lábával olyan komoly gondok voltak, hogy öröké szenvedés volt neki 5-6 perc lassú gyaloglás is.
2020. ápr. 18. 03:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem emiatt nem érdemes kétszer meggondolni ha ezt szeretnéd. Ha tudsz vezetni akkor nincs probléma, majd megpróbálom elkerülni.
2020. ápr. 18. 14:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat sokat segítettek! :D
2020. ápr. 18. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!