Szerintetek ez másokra nézve veszélyes?
Szerintem felelőtlenség így is, mivel vannak családtagjaid, akiknek hiányoznál, ha bármi miatt úgy balesetezénél, hogy közben meghalsz. Az legalább felelős darabka a felelőtlenségedben, hogy másokkal együtt nem csinállod ezt (állítólag), illetve hogy ha látsz másik autót, visszaveszel. Ugyanakkor ha esetleg elveszted valami miatt az uralmat a kocsid felett 180-nál, akkor nem csak magadat töröd szét, hanem valakiknek ki kell jönniük a mentéshez, esetleg félpályás lezárás, mások késnek, GDP kiesést okozol, még ha pici mértékűt, akkor is. Utána el kell takarítani a romokat, meg kell javítani a szalagkorlátot.
Emiatt írtam, hogy ugyan felelőtlenség, de talán kevésbé, mintha többi autós között cikáznál, mint néhányan teszik. Mindkettő rossz, de véleményem szerint a tied a kevésbé rossz, ha választani kell. Másokra nézve kevésbé veszélyes, de sose tudhatod, mikor lesz baleseted, törik ki a kereked és csapódik be a szalagkorlát túloldalán egy hazatartó családapa fejébe. Vagy öl meg egy motorost. Nem ez volna az első alkalom hogy egy elszabadult kerék egy motoros halálát okozza, van is online egy ilyen videó. Azaz ez sem veszélytelen.
Nagyon nem mindegy hogy egy Lamborghiniben ülsz, vagy egy Trabantban.
A Trabantban már 120 km/h is életveszélyes.
Jó műszaki állapotban lévő autóval, jó fékekkel abroncsokkal, átlagon felüli vezetési tudással nem veszélyes, csak ezt nem fogja elismerni sem a másik sofőr, sem a rendőr.
Én azóta körültekintőbb vagyok mióta jönnek a cikkek hogy civil autóból szűrik a gyorshajtást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!