Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor érdemes visszaváltani...

Mikor érdemes visszaváltani előzésnél? (Lent)

Figyelt kérdés

1.4-es 75 LE- autóm van, (mondanom sem kell hogy benzin) nemrégen vettem.

Pl ha mennek előttem 80 km/h-val és én megakarom előzni

Akkor váltsak vissza 4. Fokozatba ?

Nem káros a mototnak az a hirtelen fordulatszám ugrás?

Emellett ha 5.-ből rakom vissza 4. Be érdemes még üres állapotban egy kis gázt adni neki?

Hogy működik ez finoman?

Nem akarok kárt tenni sem a kuplungba sem a motorban, műszakilag sajna nem nagyon értek hozzá.

20/l

#váltó #váltás #előzés #dinamikus előzés
2020. ápr. 19. 23:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel az autóval nem kell sokat előzni úgy menj vele csak nyugodtan.
2020. ápr. 20. 10:01
 12/19 anonim ***** válasza:
75%
Mert ha visszaváltasz, akkor padlózni kell. Ha nem nyomod rendesen a gázt, persze hogy nem gyorsul. Amúgy 90-nél már nincs értelme visszatenni 4-be. Mert ilyen kis motornál már 5ben is olyan nagy a fordulat 90-nél, hogy felesleges visszaváltani. 80 felett nem kell.
2020. ápr. 20. 14:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Gyenge autóval eleve lendületből szokás előzni. Visszaváltáskor (3-asba érdemes ilyenkor) meg adj gázfröccsöt a kuplung felengedése előtt, utána meg padlót neki és megindul rendesen. De ezt írták már előttem is. Egyébként meg tudd, hol a helyed a forgalomban! Én is hasonlóan gyenge autót vezetek és csak akkor előzök, ha nagyon feltartanak, különben nem pattogok, nincs értelme.
2020. ápr. 20. 18:07
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

13as

Igen, ezt elfelejtettem irni. A legjobb erőnövelő a lendület, előre kell gondolkozni. Csak nagyon kell figyelni, nehogy váratlanul az előtted lévő fékezzen, én majdnem megjártam ezzel.

2020. ápr. 20. 20:00
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. 😄
2020. ápr. 21. 00:34
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem nagyon előzgetsz te kisanyám szerintem se pattogj és tudd hol a helyed :D felesleges ilyen kis fotgalomfeltartó fo*talyigával visszakapcsolgatni :D Nekem 2.2. Es mercim van és fouton mindig fel tartasz 110-el xd nem olyan sűrűn elozol te, szóval ja tudd hol a helyed ;)
2020. máj. 2. 18:52
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
" Nekem 2.2. Es mercim van" - Ezt örömmel olvassuk és gratulálunk! Nem téged előztelek meg az M7-esen a kis Suzukimmal??
2020. máj. 2. 19:51
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Húha, van egy 2,2-es zöldséges mercid? Hány éves? 30? Gondolom te vagy a helyi cigánybáró :D
2020. máj. 2. 20:40
 19/19 anonim ***** válasza:
50%
#17 Nagyon köszönöm :D Ezek a zöldséges mercik több csilliárd km-et mennek, ezek még mercik voltak. Amúgy de :D te előztél meg, de csak mert telefonáltam :D
2020. máj. 4. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!