Vettem magánszemélytől egy autót.2 nap múlva kiderült hogy hengerfejes?
Figyelt kérdés
Vissza tudom neki vinni, vagy ez annyi volt, majd legközelebb talán jobb lesz?2020. ápr. 18. 23:34
1/11 anonim válasza:
Ha kereskedőtől vetted, akkor törvény szerint köteles a fő részekre 6 hónap garanciát adni, de lehet, hogy magánszemélynél is így van.
2/11 anonim válasza:
Csak szavatosságot kell vállalnia. Azaz neked kell bizonyítanod, hogy a hiba már a vásárlás előtt fennállt.
3/11 anonim válasza:
Ez simán rejtett hiba, eltitkolta előled. Nem lesz hengerfejes az autó 2 nap alatt normál használat mellett.
4/11 anonim válasza:
Pedig lehet hengerfejes akár 1 nap alatt is.
ELfolyik hűtőfolyadék , szét ég a tömités, majd a túlhevült motorba beletölti a vizet és akár el is repedhet a hengerfej vagy a blokk is.
5/11 anonim válasza:
Én is így jártam sajnos a Peugeot 206 -al. Tulajdonképpen nem sok mindent lehet tenni. Ha nem akar egyezkedni veled, be kell nyelned a békát. Polgári peres eljáráshoz kell egy szakértői vélemény, hogy a hiba már vásárláskor fennállt. Ez kB. 200 ezer Ft. Nagyobb értékű autónál megéri perelni, de évek mire lesz eredménye.
6/11 anonim válasza:
Képzeld, itt az utcánkban mind a 28 autó hengerfejes!
Viccet félretéve
Ha balek az eladó, talán...
A lényeges dolgok:
-autó életkora
-futott km.
Ha bármelyik magad, veszett fejsze nyele!
8/11 anonim válasza:
Normális kereskedővel lehet egyezkedni. Hogy mondjuk a javítás felét fizesse vagy adjon vissza 100-150 ezret. De perelni kár. Úgyis évek múlva lesz csak eredménye.
10/11 anonim válasza:
Valaki elmagyarázná hogy derülhetett ki 2 nap után, de vásárláskor nem?
Elvitted szerelőhöz, és ő mondta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!