Kell aggódnom hogy ellophatják?
Az a helyzet hogy 2 éjszaka az utcán kell hagynom az autót. Falura érkezem egy rokonhoz és sajnos csak az utcában tudom hagyni a kocsit.(Hyundai i30 Kombi) - Céges autó.
3 nap 2 éj leszek ott szóval nem hosszú idő.
Nem balhés,veszélyes falu. A kocsiban van gyári riasztó és központi zár.
Nektek mi a véleményetek?
Nesze karantén! 😁🚗🚓🚓
Maradj otthon!
Nálunk mindig kint, utcán állnak a céges autók. Ha valamelyik dolgozó elviheti, mert pl reggel korán indul, éjszaka későn ér vissza, vagy több napos munkája van (magáncélra nálunk csak külön engedéllyel és kivételes esetben lehet elvinni), akkor is az esetek nagy részében utcán parkol. Nem elvárás, hogy az illető gondoskodjon őrzött pakolóról, garázsról.
Én legutóbb egy vidéki megyeszékhelyen voltam céges autóval egy 3 napos konferencián. Szállodában laktam. A szálloda udvarára éjszakánként több ezer forintért lehetett volna beállni, mit a cég nem fizet, saját költségből ment volna. Az utca még fizetési zónában van, ott is nekem kellett volna fizetni 3 napi parkolásért nem is keveset. Így elvittem az autót 3 sarokkal arrébb ami már a fizető zónán kívül esett. Ott dekkolt 3 napig az út szélén úgy hogy rá se néztem. Szállodából rá se láttam, ha megszólal a riasztó meg se hallom. És nem voltak emiatt álmatlan éjszakáim.
Értéket ne hagy benne! Forgalmit ne hagyd benne! Zárd be! Ha mégis ellopják, megdicsérni nem fognak, de felelősségre nem vonhatnak érte. Majd fizet a Casco.
Nem tudom egy kis faluban mennyire jellemző az autótolvaj bandák rendszeres garázdálkodása. Én Budapesten, vagy nagyobb vidéki városokban sokkal jobban félnék ettől.
Melyik két éjszaka lesz ez, melyik falu és mi a rendszámod? :)
Nem, nem kell félni, nyugodtan.
Nyilván kizárni semmit se lehet, de kicsi az esélye, hogy elvigyék, a Hyundai-ok amúgy sem valami kelendőek a tolvajok körében.
Annyit tudsz tenni, hogy egy ponyvával letakarod, meg esetleg becsöngetsz amelyik ház előtt hagyod, hogy ott kellett hagynod, és néha nézzen rá. Mást nem érdemes.
Már régóta figyelnek egy bűnbandát, akik innen a gyakori.hu-ról tájékozódnak. A leírtak alapján csakis Hyundai i30 kombit szoktak ellopni, főleg céges autókra specializálódtak, olyanokra amivel városi rokonok látogatnak falura.
Szóval, nagy hiba volt kiírni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!