Mi az állohelyzeti klíma, Olyan mint az állófűtés Távirányítós?
"létezik olyan megoldás hogy időzítővel induljon el a cucc amit beállítasz hogy melyik napon melyik órába induljon el, és mire odaérsz már meglesz a kívánt hőfok. Személy autóknál nem tudom hogy létezik-e ilyen megoldás, lehet az újabb típusokban már van fogalmam sincs."
Nem olyan nagy újdonság az állófűtés amiről írsz. És nem csak kamionokban létezik. A 2005-ös, tehát 15 éves mezei Astrámban is volt ilyen gyárilag. (Nyilván nem az alapfelszereltség része volt.)
Állóhelyzeti klímával még nem találkoztam. De valószínű ennek az analógiájára ugyan ez: időzítve automatikusan bekapcsol. Már csak az a kérdés, hogy ezt hogy valósítják meg. Tekintve hogy az autókban általában a motor hajtja a klímakompresszort. Ekkor a motor is automatikusan beindul vajon? Vagy jó nagy akku van az ilyen autókban és ilyenkor egy villanymotorról megy...
Így van ahogy irják, az álló fűtés a kamionokban az már alapfelszerelés, személyautókban meg lehet külön rendelni.
Álló klímát még csak kamionokban hallottam, de tán ez se nagy teljesitményű és hamar leszívja az akkut.
Van a vizes klíma, de ez is gyenge.
Állóhelyzeti klímával személyautóban még én sem találkoztam.
De az utolsó által említett Szolár napfénytetővel ellátott autóhoz volt szerencsém.
(VW Phaeton 2007)
Kinti levegőt fújt be az utastérbe ha sütött a nap, illetve az autó leállta után ha használva volt a klíma, akkor hideg levegőt kb 30 percig, aztán a kintit.
A fedélzeti számítógépről volt ki/be kapcsolható és mindig aktív volt amikor sütött a nap. Nyáron hasznos volt ez is, nameg a hűtött klimatizált űlések is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!